Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Viceprimarul Ionuț Rusu a primit vizita delegației CIMIC România și Membri ai echipei de afaceri civile din armata SUA (FOTO)

ro

21 Feb, 2024 16:01 600 Marime text
Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a primit astăzi, 21 februarie 2024, vizita unei delegații mixte formate din specialiști în cooperare civili-militari CIMIC România și membri ai Echipei de Afaceri Civile din Armata Statelor Unite ale Americii.

În contextul parteneriatului strategic dintre cele două țări, militarii români și americani desfășoară la Constanța activități specifice de cooperare militari – civili, cu accent pe promovarea colaborării instituționale, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

În cadrul întâlnirii, viceprimarul Constanței a subliniat importanța prezenței militare americane în regiunea Mării Negre și a rolului pe care îl au cele două structuri militare în consolidarea relațiilor dintre armată și instituții.


Au fost trecute în revistă și numeroasele activități comune pe care Primăria Municipiului Constanța le-a organizat cu sprijinul partenerilor americani și români de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, care vor continua și în acest an.

Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța: „Ne dorim ca această prezență militară, aliată și în special americană, să crească - este în beneficiul securității și stabilității regiunii. Armata americană de la baza Mihail Kogălniceanu este o garanție a menținerii securității din regiune. Datorită lor, ne simțim cu toții în siguranță, în ciuda climatului geopolitic turbulent din regiune și a evenimentelor recente de la granița cu Ucraina. Dar trupele americane fac parte și din comunitatea locală, întrucât locuitorii orașului nostru s-au obișnuit cu prezența lor în oraș, în zonele turistice sau la evenimentele oficiale organizate de autoritățile locale.”

Potrivit sursei citate, un subiect important în cadrul întâlnirii de astăzi a fost reprezentat de „fake news”- știrile false. Acest fenomen a luat amploare și, în prezent, este o reală amenințare, iar dacă nu se acționează în această privință, devine și mai periculos. Educația, tehnologia și pregătirea psihologică a oamenilor sunt elementele care pot atenua impactul nefast al știrilor false și atât municipalitatea, cât și partenerii americani trebuie să acționeze pentru ca cetățenii să nu cadă victime ale dezinformării și manipulării.

Ionuț Rusu a apreciat în mod deosebit disponibilitatea contingentului militar de a se implica, în următoarele luni, în diferite proiecte sociale, culturale și sportive ale comunității locale din municipiu.

La rândul său, domnul căpitan Nellis Tyler și-a exprimat satisfacția pentru deschiderea reprezentanților municipalității de a organiza acțiuni comune. Acesta a precizat că militarii americani și-au făcut o tradiție din implicarea acestora în viața socială a comunităților a căror parte devin, temporar, prin natura activității lor.


foto: Primăria Constanța 

Citește și:

Vergil Chițac a delegat atribuții importanteViceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii