Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Șinele de tren din Constanța, acoperite de uree. Ce spune IPJ Constanța

ro

07 Aug, 2023 18:58 1720 Marime text
Un tren cu 36 de vagoane încărcate cu uree, care transporta pe ruta Portul Constanța - Vințul de jos, județul Alba, a fost oprit de persoane necunoscute, iar, ulterior, s-a descoperit că 80% din cantitatea de uree din patru vagoane se vărsase pe gabaritul căii ferate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, societatea transportatoare fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, în baza Legii nr. 333/2003.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă., a punctat IPJ Constanța.


Oficial de la IPJ Constanța 

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, privind sustragerea unei cantități de uree dintr-un tren marfar, precizăm următoarele:

La data de 6 august a.c., în jurul orei 20.25, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Stației de Epurare, de pe strada Theodor D. Speranția, se află oprit un tren de marfă, iar, la patru vagoane din cele 36, aflate în componența acestuia, sunt deschise trapele de descărcare, ureea din interior curgând pe terasamentul căii ferate.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree.

Întreaga cantritate de uree deversată a fost recuperată, fiind în curs de încărcare și predare către operatorul feroviar. 

În cauză se continuă cercetările, de polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța, pentru a se stabili dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acționate de factorul uman sau a fost vorba de o defecțiune tehnică. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, societatea transportatoare fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, în baza Legii nr. 333/2003.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.


Sursă foto: CFR Infrastructură Constanța



Citește și:

UPDATE. Șinele de tren din Constanța, acoperite de uree. Circulația trenurilor de călători nu este afectată de incident (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii