Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu Aurel Vlaicu, o soluție eficientă pentru fluidizarea traficului (FOTO)

ro

02 Sep, 2023 13:08 9424 Marime text
foto: Primăria Constanța
Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu își dovedește utilitatea.

Realizarea sensului giratoriu a îmbunătățit condițiile de trafic rutier, în special în perioada sezonului estival.

Resistematizarea a cuprins întreaga zonă delimitată de hotelurile „Oxford” și „Dobrogea”. Au fost executate lucrări complexe care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto. Zona carosabilă a fost extinsă, s-au montat borduri pentru delimitare și au fost create noi suprafețe de spațiu verde. Ulterior, au fost montate noile indicatoare, au fost aplicate marcajele rutiere și s-au montat noile elemente de semnalizare, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

În cadrul lucrărilor, a fost reabilitată și zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Aurel Vlaicu.

Proiectul a fost realizat în baza studiilor de trafic. De asemenea, proiectul a fost corelat cu reconfigurarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu, măsură inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, a mai punctat sursa citată. Citește și:

AC Comfort & Safety Systems securizează sediile Primăriei Constanţa. Se introduc cartele de acces (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eugen 06 Sep, 2023 07:36 Soluția tehnica cred ar fi trebuit sa fie un mix, un sens giratoriu la suprafață și subtraversări. Nu știu ce studii au în spate toată această dezvoltare a rețelei de șosele în Constanța, dar eu nu am văzut niciun studiu de încărcare pe noduri de circulație și niciun plan urbanistic care sa tina cont de o încărcare pe zone. Asa ca este doar un laudatium la adresa actualei administrație