Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

ro

29 Feb, 2024 08:56 701 Marime text
În urma vehiculării unor informații false și a unor îndemnuri la adunări în sprijinul Înaltpreasfințitului Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face precizări pentru a clarifica situația. 

Vă prezentăm în continuarea înformarea pusă la dispoziție de Arhiepiscopia Tomisului:

Pentru că atât în presă cât și pe canalele de socializare au fost vehiculate informații false precum și îndemnuri la adunări “de susținere” a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face următoarele precizări:

1. “Conspirația” creată în mass-media în jurul așa-zisei excluderi a Arhiepiscopului Tomisului de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este falsă. Înaltpreasfințitul Teodosie a fost chemat la Constanța, la căpătâiul unui fiu duhovnicesc,  pentru a-l mărturisi și a-i oferi Sfânta Împărtășanie. Fiind o situație gravă, urgentă și neașteptată, care a necesitat deplasarea  personală a Înaltpreasfințitului, nu a mai fost posibilă revenirea în timp util la ședința sinodului mitropolitan.

2. ⁠Arhiepiscopia Tomisului și întâistătătorul ei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, resping cu fermitate orice “legătură” imaginară a Preafericitului Părinte Patriarh sau a oricărui membru al Sfântului Sinod cu absența ierarhului nostru de la Sinodul mitropolitan, cauzată de o urgență pastorală.

3. ⁠Atât Arhiepiscopul Tomisului cât și credincioșii celei mai vechi eparhii a neamului rămân în comuniune și ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de hotărârile Sfântului Sinod.

4. ⁠Rugăm pe toți frații de credință să nu ia în considerare nici un îndemn la mitinguri, adunări, manifestații, etc. Considerăm toate aceste activități provocatorii nepotrivite cu rânduiala Bisericii și menite să atragă în derizoriu chiar și cele mai oneste inițiative.


Citește și:

Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii