Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Peste 300 de polițiști asigură ordinea și liniștea publică în minivacanța de la Constanța

ro

10 Aug, 2023 17:45 818 Marime text
În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei Române, aproximativ 300 de poliţişti vor fi prezenți, în stradă, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Dispozitivele de ordine și siguranță publică vor acționa mai ales în zonele algomerate, cu precădere pe Faleza Cazino și în Piața Ovidiu din municipiul Constanța, dar și pe principalele artere rutiere, pentru a preveni orice fapte antisociale și a crește gradul de siguranță rutieră.

În perioada 11-15 august a.c., în aceste zone va avea loc un aflux important de persoane, cu ocazia festivităților prilejuite de Ziua Marinei Române, motiv pentru care Inspectoratul de Poliţie Județean Constanţa a dispus măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, transmite IPJ Constanța. 

Astfel, aproximativ 300 de poliţişti, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 150 de autospeciale și 10 de aparate radar, vor acţiona zilnic, în această perioadă, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și asigurarea desfășurării traficului rutier în condiții optime.

Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor fi amplasate în funcție de evoluția situației operative, cu precădere în zonele aglomerate, pentru a preveni comiterea oricăror fapte antisociale.

De asemenea, se va asigura intervenția la apelurile sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație, pentru fluidizarea traficului.

În perioada minivacanței, în zona peninsulară a municipiului Constanța vor fi impuse mai multe restricții de circulație auto și pietonală, pe care vă recomandăm să le respectați, pentru a asigura buna desfășurare a manifestărilor, a mai punctat sursa citată. 

Pentru a avea o minivacață în siguranță, polițiștii vă recomandă:

- Atunci când sunteți la plajă, nu vă lăsați telefonele, banii sau gențile nesupravegheate!

- Când intrați în apa mării, asigurați-vă că o persoană  rămâne lângă bunurile dumneavoastră!

- Mențineți, permanent, ușa camerei de hotel încuiată și evitați să lăsați geamurile deschise!

- Supravegheați-vă în permanență copilul, pe plajă, la joacă, în zonele aglomerate, pe terase, la cumpărături! Câteva clipe de neatenție sunt suficiente pentru ca acesta să se piardă sau să se accidenteze

- Învățați-l pe copilul dumneavoastră numele de familie, numele părinților, numărul de telefon al unuia dintre părinți și alte informații care pot ajuta la identificarea lui!

- De asemenea, învățați-l ceară ajutorul unui polițist, în cazul în care s-a pierdut!

Vă dorim o minivacanță în siguranță!, a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

Ziua Marinei 2023. Programul complet de la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii