Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Percheziții într-un dosar de furt calificat. Ce au constatat polițiștii?

ro

20 Dec, 2023 08:13 1336 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • La data de 18 decembrie 2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuințele a 4 bărbați cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
     
La data de 18 decembrie 2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuințele a 4 bărbați cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astfel, în urma probelor administrate în dosar a rezultat că, în perioada noiembrie - decembrie 2023, aceștia ar fi sustras bunuri alimentare, băuturi alcoolice, țigarete, diverse sume de bani și bijuterii din 10 societăți comerciale din județul Constanța. 

Prejudiciul este de aproximativ 100.000 de lei. 

La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 2.15, unul dintre bărbații cercetați pentru comiterea faptelor ar fi fost depistat într-un autoturism care se deplasa pe DN 2A și al cărui conducător auto nu ar fi oprit la semnalele polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, pentru oprirea acestuia fiind folosit armamentul din dotare. 

În urma intervenției, bărbatul,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, a fost imobilizat și condus la sediu, în vederea continuării cercetărilor.

În autoturism au fost descoperite mai multe bunuri, respectiv produse alimentare, țigări, băuturi alcoolice, a căror deținere nu a putut fi justificată.

Ulterior, la aceeași dată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor în cauză. 

Astfel, au fost descoperite și ridicate bunuri cu valoare probatorie, 200 de euro, 1.600 de lei și un telefon mobil.

Ceilalți trei bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor nu au fost identificați la domiciliu.

La data de 19 decembrie a.c., doi dintre aceștia s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cei trei bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, ulterior, fiind prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. 

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Prins la furat! Polițiștii din Buzău dau de urma unui hoț de plăcuțe de înmatriculare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii