Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Cum arată parcul de la Marvimex la aproape un an de la plantare (FOTO+VIDEO)

ro

30 Jan, 2024 10:21 2305 Marime text
Parcul din zona Marvimex a municipiului Constanța începe să prindă contur. 

A trecut aproape un an de plantare. Facem mențiunea că s-a plantat în aprilie 2023. 

În secțiunea Galerie foto a materialului puteți vedea cum arată acest parc azi, 30 ianaurie, 2024. 

Anul trecut, Act for Tomorrow a primit undă verde de la Primăria Constanța să regenereze un teren pe care municipalitatea susține de ani de zile că îl va transforma într-un parc

În 2022, Consiliu Local Constanța a aprobat documentația tehnică a proiectului “Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II” unde se specifică foarte clar că în acest perimetru se va amenaja un parc (Parc Inel 2 sau Parc Marvimex).

Înainte de asta, alți doi ani a durat soluționarea litigiului în baza legii 10/2001, cadastrarea și intabularea terenul și realizarea studiilor de teren.

În cadrul acestui proiect, primăriei îi va reveni sarcina să achiziționeze și să monteze mobilierul urban, să amenajeze pista de alergat și eventual un teren de sport îngrădit.

Proiectul pe care îl va dezvolta ONG-ul va cuprinde zone cu arbori, zone cu bănci, locuri de joacă pentru copii, o zona culturală pentru proiecții de filme, un loc pentru căței, un spațiu de sport multifuncțional, alei naturale, zone cu plante aromatice/medicinale pentru comunitate

Andrei Coșuleanu, președintele Asociației spune că angajamentul ONG-ului pe care il conduce este pentru următorii 5 ani în direcția înființării de zone verzi în orasul Constanța. 

Vă reamintim în 2022, Consiliu Local Constanța a aprobat documentația tehnică a proiectului “Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II” unde se specifică foarte clar că în acest perimetru se va amenaja un parc (Parc Inel 2 sau Parc Marvimex).
 
Înainte de asta, alți doi ani a durat soluționarea litigiului în baza legii 10/2001, cadastrarea și intabularea terenul și realizarea studiilor de teren.
 
Consilierul local municipal PNL, Costin Avătafului spune că în cadrul acestui proiect, primăriei îi va reveni sarcina să achiziționeze și să monteze mobilierul urban, să amenajeze pista de alergat și eventual un teren de sport îngrădit.


Citește și:

Regenerarea urbană din cartierul Inel II va fi realizată de un ONG. Primăria Constanța contribuie doar cu mobilierul urban și o pistă de alergare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii