Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Aveți un animal de companie? Iată ce trebuie să știți

ro

15 Dec, 2023 09:54 1194 Marime text
foto:Primăria Constanța Proprietarii de câini sunt obligați să îi înregistreze și să îi microcipeze conform legislației în vigoare (OUG 155/2001). În caz de pierdere, microciparea permite identificarea și contactarea proprietarilor.

Câinii neînregistrați găsiți în spațiile publice sunt considerați fără stăpân și sunt supuși legislației specifice, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor fără Stăpân (RECS) sunt obligatorii, dar și utile în cazul pierderii animalelor de companie.

Dacă vă pierdeți câinele, iar acesta este microcipat (deci înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân cu datele dvs. de contact), puteți fi anunțat atunci când cineva îl găsește și îl duce la veterinar sau ajunge în Adăpostul public de animale abandonate Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 (fostă Vârful cu Dor nr.5), a mai punctat sursa citată. 


De asemenea, proprietarii au responsabilitatea de a oferi protecție, îngrijire și un adăpost adecvat animalelor lor.

Abandonul câinilor preluați de la adăpost constituie infracțiune și se sancționează conform legislației specifice.
Sterilizarea câinilor de rasă comună și declararea gestațiilor sunt obligatorii, fiind necesară colaborarea cu un medic veterinar.

Menținerea igienei în spațiile publice și adiacente, precum și ridicarea imediată a excrementelor animalelor de companie, sunt tot obligații ale deținătorilor de câini. Proprietarul animalului de companie trebuie să aibă asupra sa materiale, care să-i permită realizarea acestei operațiuni.

Totodată, constituie contravenții și se sancționează conform actelor normative în vigoare:

-lăsarea liberă a câinilor atât ziua, cât și noaptea, în curțile de folosință comună, de natură a pune în pericol colocatarii sau alte persoane;

-neridicarea resturilor rezultate în urma hrănirii câinilor, pisicilor sau a altor animale pe domeniul public sau pe spațiile de folosință comună din interiorul sau de jur împrejurul imobilelor.

Mai multe informații suplimentare pot fi obținute de la reprezentanții Adăpostului public pentru animale abandonate din Constanța. Număr de contact: 0733045213.



Citește și:

Modificări privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii