Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Major General - 150 de ani de la infiintare

ro

12 Nov, 2009 01:17 1433 Marime text
muzeul_marinei_romane.jpgMuzeul Marinei Române organizează o masă rotundă pentru a sărbători acest eveniment.

Astăzi, Statul Major General sărbătoreşte un secol şi jumătate de existenţă. Pentru ca acest eveniment să fie marcat şi la Constanţa, Muzeul Marinei Române organizează, în sala de conferinţe Clio, o masă rotundă cu tema „Statul Major General - 150 de ani de la înfiinţare".

Această activitate, care începe la ora 10.00, este realizată de Muzeul Marinei Române, în colaborare cu Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I, Filiala Constanţa.

Invitaţi de seamă şi, totodată, participanţi la discuţii sunt reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Veteranilor de Război, Filiala Constanţa, Oficiului Naţional Cultul Eroilor, Clubului Amiralilor, Ligii Navale Române, Filiala Constanţa, Ligii Maiştrilor Militari de Marină, Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Naţionale şi Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa.

Statul Major General a fost înfiinţat în anul 1859, de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, şi avea ca scop „executarea lucrărilor tehnice militare despre care se simte neapărată trebuinţă, precum şi pentru împlinirea a deosebite alte misiuni", aşa cum se arată în Înaltul Ordin de Zi, semnat de domnitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii