Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice Două proiecte de hotărâre, pe masa consilierilor locali constănţeni (documente)

ro

26 Nov, 2018 00:00 1851 Marime text
Consiliul Local al municipiului Constanţa se întruneşte în şedinţă ordinară joi, 29 noiembrie 2018, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa - Sala de Marmură a Gării Maritime.
 
Pe ordinea de zi se află şi două proiecte de hotărâre care se referă la vehiculele electrice. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanţa” şi proiectul de hotărâre privind aprobarea participării UAT Municipiul Constanţa la „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”. Iniţiatorul ambelor proiecte este primarul Decebal Făgădău.

Studiul de fezabilitate şi principalii indicatori tehnico-economici

Din proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanţa aflăm că valoarea totală estimată a investiţiei este de 3.710.485,6 lei fără TVA, respectiv 4.414.727,55 lei cu TVA.
 
„Având în vedere obiectivele, priorităţile şi acţiunile care vor fi sprijinite prin intermediul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, derulat de către Administraţia Fondului pentru Mediu, în perioada 18 octombrie 2018 - 15 ianuarie 2019, este oportună pregătirea în vederea depunerii spre finanţare a proiectului «Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Constanţa».
Scopul realizării obiectivului de investiţii îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii în municipiu prin dezvoltarea transportului utilizând combustibili alternativi care contribuie la reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră“, se arată în expunerea de motive a proiectului.
 
Una dintre priorităţile municipiului Constanţa o constituie reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră provenite din transporturi. Scopul realizării obiectivului de investiţii îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, ca urmare a identificării nevoii de reducere a poluării aerului. În acest moment, Constanţa nu dispune de suficiente staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Amplasarea unui număr de staţii de reîncărcare pe raza municipiului Constanţa, inclusiv în Mamaia, vine în întâmpinarea cetăţenilor municipiului de a încuraja cumpărarea şi utilizarea autovehiculelor mai puţin poluante.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi

Prin proiectul de hotărâre privind aprobarea participării UAT Municipiul Constanţa la „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”, aleşii locali vor aprova participarea UAT Constanţa la respectivul program. Ani Merlă, director executiv al Direcţiei dezvoltare şi fonduri europene, va reprezenta UAT Constanţa în relaţia cu Administraţia Fondului pentru Mediu.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta cele două proiecte de hotărâre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii