Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, la zece zile de la incendiul devastator. Ce măsuri vor lua autoritățile (galerie foto+video)

ro

11 Oct, 2021 10:52 2715 Marime text
  • Saloanele afectate de incendiu ale Spitalului de Boli Infecțioase Constanța vor fi evaluate pentru a se stabili dacă vor fi renovate pentru a fi folosite.
  • Primăria Municipiului Constanța pregătește viitorul amplasament al Spitalului Municipal, momentan sub forma unui spital modular. 
  • Spitalul de Boli Infecțioase va fi supus unui proiect amblu de reabilitare energetică. 

Procurorul de caz care investighează cauzele producerii incendiului devastator de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a finalizat cercetarea la fața locului la unitatea sanitară.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța au declarat că vor fi evaluate spațiile afectate de incendiu pentru a se stabili dacă vor fi renovate pentru a fi folosite. 

De asemenea Primăria Municipiului Constanța pregătește viitorul amplasament al Spitalului Municipal, momentan sub forma unui spital modular în care să se transfere pe o perioadă determinată activitatea medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase. 

Măsura este luată deoarece Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va intra într-un proiect amplu de reabilitare energetică și se vor schimba toate instalațiile electrice, termice, inclusiv o rețea de stingere  a incendiilor, medicii să își poată desfășura activitatea în acest spital modular care va avea 80 de paturi.
 

„Primăria Constanța va intra în spital pentru a evalua împreună cu personalul de la spital. Se va face curățenie, se vor evalua spațiile, dacă se mai pot folosi. știu sigur că se va reporni laboratorul și farmacia, care nu au fost afectate de incendiu și că treptat , vor fi repuse în funcțiune anumite servicii medicale pe care numai Spitalul de Boli Infecțioase le poate presta, fiind vorba despre un spital monospecialitate. Vorbim despre hepatită, meningită sau HIV.

În același timp, Primăria Municipiului Constanța pregătește viitorul amplasament al Spitalului Municipal, momentan sub forma unui spital modular în care să se transfere pe o perioadă determinată activitatea medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase astfel încât la momentul în care vechea clădire a spitalului va intra în reabilitate energetică și se vor schimba toate instalațiile electrice, termice, inclusiv o rețea de stingere a incendiilor, medicii să își poată desfășura activitatea în acest spital modular care va avea 80 de paturi. Vom apela la consultanța MApN care a realizat un spital modular la Constanța astfel încât să decidem acest spital la Constanța cât mai repede. La acest moment, prin serviciile publice de la Primărie și societatea Conform Urban intervenim pentru a pregăti terenul. Se va face un pat de piatră. Am solicitat racordurile necesare de la societatea de apă și societatea de nergie electrică. Actualizări în privința deschiderii spitalului vom avea pe măsură ce aceste lucrări înaintează.

Separat de acest proiect de tranziție avem încă un spital modular prin fonduri europene care va fi realizat tot în curtea spitalului. El avea menirea inițial să mărească capacitatea de lucru a Spitalului de Boili Infecțioase în perioada pandemiei. Cu siguranță și acest spațiu va fi folosit astfel încât proiectul de eficiență energetică să se poată desfășura concomitent cu activitatea medicală în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase. Proiectul de eficiență energetică este în stadiul în care cererea de finanțare a fost declarată eligibilă. În același timp au fost stabiliți și indicatorii tehnico-economici. Urmează să fie încheiat contractul de finanțare pentru că se va face tot pe fonduri europene. Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru acest proiect, iar imediat ce va fi semnat contractul de finanțare vom demara licitația pentru execuția lucrărilor. Sperăm să finalizăm această licitație cel târziu la începutul anului viitor și să înceapă lucrările tot la începutul anului viitor“ - a declarat ALin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța.
 

Angajații Spitalului de Boli Infecțioase Constanța s-au apucat deja de curățenie în saloanele afectate de incendiu. În imaginile surprinse astăzi se observă ferestrele acoperite și angajați care au început deja igienizarea spațiilor afectate de incendiu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii