Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitale militare extinse și modernizate prin PNRR. Anunțul MApN

ro

14 Dec, 2022 13:29 1098 Marime text
imagine cu rol ilustrativ, foto: Pexels Ministerul Apărării Naționale, la inițiativa Direcției medicale, a aprobat documentațiile prealabile necesare pentru depunerea dosarelor de finanțare a unor proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în vederea îmbunătățirii infrastructurii medicale în spitalele militare din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești și Sibiu.

Investițiile, în valoare de aproximativ 65 de milioane lei, realizate conform componentei 12 „Sănătate” a PNRR, vor fi destinate reabilitării, modernizării, extinderii (inclusiv prin construcții de clădiri noi) și dotării cu aparatură modernă a aunor structurilor care furnizează asistență medicală ambulatorie., informează MApN. 

De asemenea, în vederea prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale se vor realiza investiții în spitalele menționate pentru controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii și din unitățile de terapie intensivă, asigurarea de instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare.


Citește și: Bilanț covidAproape 3.000 de cazuri noi au fost raportate în ultima săptămână. Câte persoane sunt internate la Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii