Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sperăm, săptămână viitoare, să avem măcar acel aviz să putem să începem să înhumăm și la cimitirul nou de la Constanța“ Un nou cimitir pentru musulmani, în zona București

ro

06 Aug, 2022 14:29 1807 Marime text
 După 32 de ani musulmanii din capitală se bucură de un nou cimitir uman în zona București.
 
 Muftiatul Cultului Musulman din România a obținut, avizul sanitar de funcționare emis de Direcția de Sănătate Publică a Județului Ilfov pentru un nou cimitir musulman. Acesta va fi amenajat pe un teren de 4.000 mp, pe raza comunei Domnești, județul Ilfov, teren care a fost dat în folosință gratuită printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București către Muftiatului Cultului Musulman din România pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungie.
 
Potrivit autorizației sanitare de funcționare, noul cimitir care va deservi comunitatea musulmană de pe raza municipiului București și a județului Ilfov, va avea 522 de locuri de înhumane, o clădire pentru spălări ritualice și o capelă mortuară.
 

„Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem și acest ultim aviz care ne permite acum să înhumam în noul cimitir musulman atât de necesar pentru comunitatea noastră din București și județul Ilfov.
 
Comunitatea musulmană avea nevoie de un nou cimitir în care să-și găsească odihna veșnica cei decedați, cel vechi din București fiind neîncăpător. Muftiatul Cultului Musulman din România va continua cu sprijinul Guvernului României prin Secretariatul de Stat pentru Culte, cărora le mulțumim, construirea capelei astfel incât toate ritualurile specifice religiei islamice să fie efectuate în același loc. Atât în nume personal, cât și în numele întregii comunități musulmane din România, vreau să mulțumesc autorităților române pentru sprijin și pentru înțelegerea manifestată față de comunitatea noastră și în acest caz. Acest proiect care astăzi se concretizează contează enorm pentru noi, mai ales că vorbim despre primul cimitir musulman construit pentru comunitatea din zona Capitalei după 32 de ani", a declarat muftiul Muurat lusuf, Șeful Cultului Musulman din România.



Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, muftiul Muurat lusuf a declarat că speră ca săptămână viitoare să avem și aici la Constanța măcar acel aviz pentru a putea începe înhumarea și la cimitirul nou de la Constanța.  
 

Este un proiect pe care ni-l dorim să se realizeze de mai bine de 32 de ani. În comunitatea musulmană din București și din jduețil Ilfov nu aveam un cimitirDecedații fie rau aduți în cimitirele din județul Constanța și erau înhumați în cadrul Cimitirului Eroilor Turci. Cimitirul nu este al nostru, este proprorietatea statului turc. Pentru noi este o reușită ca după atâta timp să avem în municipiul București și în județul Ilfov un cimitir care să deservească întreaga comunitate.

Sperăm ca și în la noi în Constanța să se obțină cât mai repede avizul de la Direcție. Noi în mare parte am îndeplinit condițiile care ne-au fost cerute de cei de la DSP. Avem un aviz provizoriu, i-am cerut prelungirea. Am mai contribuit la îndeplinirea condițiilor de acolo, am mai făcut câte ceva. Sperăm săptămână viitoare să avem și aici la Constanța măcar acel aviz să putem să începem să înhumăm și la cimitirul nou de la Constanța.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii