Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialiştii STS au blocat mii de atacuri cibernetice în acest weekend. Vizate, site-urile unora dintre cele mai importante instituţii publice

ro

01 May, 2022 14:01 1463 Marime text
Securitate cibernetică, foto: STS
Specialiştii în securitate cibernetică din cadrul STS au blocat, în acest weekend, mii de atacuri cibernetice care au vizat cele mai importante instituţii publice din România.  

 

Ca urmare a solicitărilor de presă în contextul evenimentelor de securitate cibernetică din ultimele zile, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:
 


În acest sfârșit de săptămână, specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale au blocat mii de atacuri malițioase.


Acestea au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România. Este o creștere semnificativă, pe anumite pagini web depășindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparație cu alte perioade.
 

STS a aplicat măsuri eficiente și rapide de securitate cibernetică, utilizând atât mecanisme automatizate, dar și operațiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) și la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autoritățile pentru care instituția noastră asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet.


 În cazul unui atac cibernetic deciziile și măsurile luate într-un timp extrem de scurt sunt esențiale, iar atunci când echipele de administrare tehnică și cele de securitate cibernetică sunt comune, lanțul de decizie este extrem de scurt și cu impact imediat. Activitățile întreprinse pentru asigurarea securității cibernetice corelează măsuri defensive atât la nivelul infrastructurii de comunicații, cât și la nivel de aplicații informatice.
 

În timpul desfășurării atacurilor, specialiștii STS au identificat tipologia acestora, sursele malițioase și au aplicat soluții de protecție la nivelul sistemelor de operare care găzduiesc serviciile informatice atacate și le-au transmis către celelalte entități de tip CERT. STS a partajat analizele proprii și a colaborat cu specialiștii IT ai beneficiarilor și experții CERT de la nivelul DNSC și ai instituțiilor din Sistemul Național de Apărare. 
 

STS desfășoară în continuare, în regim de 24/24, toate activitățile specifice de securitate cibernetică pentru a contribui la protecția serviciilor digitale și de comunicații ale instituțiilor și autorităților statului român.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii