Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spania Aproape 70 de angajaţi de la secţia ATI a unui spital, testaţi pozitiv după o petrecere de Crăciun

ro

06 Dec, 2021 20:40 1528 Marime text
Aproape 70 de medici şi infirmiere care lucrează în secţia de terapie intensivă a unui spital din Spania au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, după ce au participat la o petrecere de Crăciun, au anunţat luni autorităţile sanitare spaniole, citate de Reuters.



Şaizeci şi opt de angajaţi ai Spitalului Universitar Regional din Malaga au fost diagnosticaţi cu COVID-19, a menționat Guvernul regional din Andaluzia.


Se investighează în continuare sursa acestor infectări, dar toţi cei 68 de angajaţi medicali infectaţi au participat la o petrecere de Crăciun organizată pe 1 decembrie, la care au fost prezente 173 de persoane.


Toţi cei care au contractat COVID-19 au prezentat teste antigen cu rezultat negativ sau dovada vaccinării cu doze de supra-rapel ("booster") înainte de a participa la petrecere, au dezvăluit autorităţile sanitare spaniole.


O altă posibilă sursă a focarului de COVID-19 ar putea fi o masă festivă organizată pentru angajaţii acelui spital.



Persoanele testate pozitiv prezintă simptome uşoare.

Autorităţile medicale din Andaluzia le-au recomandat angajaţilor din spitalele private şi din cele publice să nu participe la petreceri de Crăciun.



Spania a confirmat până în prezent un total de nouă cazuri de infectare cu varianta Omicron, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară. 



FOTO Facebook/ RO Vaccinare
Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii