Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Grindeanu „E necesar să găsim o soluţie în privinţa preţurilor la energie, altfel intrăm într-un carusel fără oprire”

ro

11 Jan, 2022 14:58 1270 Marime text


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat marţi, 11 ianuarie, într-o conferinţă de presă, că la Guvern sunt întâlniri aproape zilnice pentru găsirea unor soluţii privind creşterile de preţuri la energie. 

El a explicat că există riscul intrării într-un „carusel" ce poate duce la închiderea multor agenţi economici.
 

„Trebuie să găsim o soluţie, cel puţin la nivel naţional, fiindcă altfel ne ducem în acest carusel şi toate lucrurile acestea duc la o scădere accentuată a nivelului de trai în primul rând.

În al doilea rând, aceste preţuri vor duce la închiderea multor afaceri, ceea ce înseamnă şomaj, altă presiune asupra statului. Deci e absolut necesar să găsim o soluţie.

Ieri, la nivel de Guvern a fost o discuţie, astăzi din câte ştiu şi în zilele următoare vor urma şi alte discuţii astfel încât să fie găsită varianta optimă şi să mai luăm din această presiune", a declarat Sorin Grindeanu.


Aceasta a adăugat că găsirea unei soluții este un lucru „absolut necesar”.

„Sunt întâlniri aproape zilnice la nivel de Guvern şi nu numai pentru găsirea unor soluţii, pentru că e absolut necesar să găsim o soluţie. Nu sunt specialist în domeniu (...)

Ceea ce au prin contract şi provizionat pentru 2022 este de 283 de milioane lei. Asta fără gaz (...) Pe mine mă interesează, ca ministru al Transporturilor, ca presiunea pe care o au companiile din coordonarea Ministerului Transporturilor să fie mai mică, una e să plăteşti 90 de milioane, alta e să plăteşti 283, doar la energie, e imens", a detaliat ministrul Sorin Grindeanu.


Ministrul a menționat că semne de întrebare în ceea ce privește la creşterea bruscă a preţurilor la energie în condiţiile în care în anii precedenţi distribuitorii de energie nu se aflau în situaţie de faliment, deşi erau preţuri de câteva ori mai mici faţă de cele de acum. 

„Eu mai am o întrebare, sigur ca profan. (...) Până acum un an şi ceva aveam nişte preţuri decente şi normale la energie şi nu am auzit vreun distribuitor care să intre în faliment. Dintr-o dată, avem nişte preţuri de trei-patru ori, aşa, pare o chestiune, dintr-o dată s-a întâmplat ceva, nu doar în România, în toată Europa. (...)”, a adăugat acesta. 


Întrebat dacă Guvernul va pregăti noi măsuri de sprijin pentru consumatorii casnici şi companii începând din luna martie, ministrul a declarat că aceasta este una dintre variante, însă nu ar vrea să vorbească referitor la acest subiect înaintea celor responsabili. 

Sursa foto: Pixabay


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii