Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Grindeanu, discuții cu omologul din Lituania, în contextul războiului din Ucraina. A subliniat rolul deosebit de important al Portului Constanţa

ro

30 Sep, 2022 14:21 1001 Marime text
Sorin Grindeanu, foto: ZIUA de Constanța
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a avut, astăzi, discuţii cu omologul din Lituania, în contextul războiului din Ucraina, el afirmând că a convenit să identifice noi posibilităţi de colaborare în domeniul feroviar între companiile de profil din cele două state.

Alături de Marius Skuodis, ministrul Transporturilor și Comunicațiilor din Lituania, am  analizat nevoia comună de a identifica noi rute de transport și de a le dezvolta pe cele existente, astfel încât să putem asigura liniile de aprovizionare necesare pe zona estică a Uniunii Europene.

Am subliniat rolul deosebit de important al Portului Constanța, ca poartă de intrare în Uniunea Europeană, a fluxurilor de mărfuri dinspre Asia și interesul de a utiliza, cu o mai mare frecvență,  transportul multimodal.

Putem astfel să combinăm transportul naval maritim și fluvial (pe Dunăre) cu transportul feroviar și cu cel rutier. 

În acest sens, am convenit să identificăm noi posibilități de colaborare în domeniul feroviar între companiile de profil din cele două state., a transmis Grindeanu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii