Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitare din partea Ucrainei pentru Delfinariul din Constanța pentru salvarea a două foci cu blană

ro

21 Feb, 2023 13:54 1355 Marime text
Sursa foto: Facebook/Delfinariu ConstanțaLa un an de la debutul războiului din Ucraina, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a primit solicitarea de a salva două foci cu blană, sau foci urecheate din țara vecină. 

Potrivit unui comunicat al Delfinariului Constanța, la un an de la război, a venit o nouă solicitare din partea Ucrainei, de salvare a două exemplare de Pinipede, respectiv Otariidae, cunoscute sub denumirea de foci urecheate sau foci cu blană.

„Şi de data aceasta, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa îşi arată întreaga disponibilitate şi deschidere pentru operaţiunea de salvare, urmând să fie făcute toate demersurile necesare de către Consiliul Judeţean Constanţa, respectiv pe lângă autorităţile ucrainene şi române – preşedintele Ucrainei, Ministerul Mediului din România etc“ - au mai precizat reprezentanții Delfinariului Constanța. 


Reamintim că, după declanşarea conflictului armat din Ucraina, pe adresa Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a fost primită o solicitare de salvare a unor mamifere marine, venită din partea firmei NEMO Ucraina.

Solicitarea a ajuns la Consiliul Judeţean Constanţa, iar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a dispus începerea operaţiunilor de salvare, care s-au finalizat în data de 11 mai 2022, cu sosirea la Delfinariul din Constanţa a şapte mamifere marine (patru delfini şi trei lei de mare).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii