Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea fratelui lui Cristian Bărhălescu a intrat în faliment Agenţia ieşeană Icar Tours, nimicită de criza economică

ro

30 Sep, 2014 00:00 5414 Marime text
O firmă de turism cu renume din judeţul Iaşi a intrat în faliment. Mai mult, compania are legături importante cu judeţul Constanţa, aceasta aparţinându-i fratelui fostului secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Bărhălescu.

Administratorul, Florin Gabriel Bărhălescu, a cerut insolvenţa firmei Icar Tous SRL pe data de 16 aprilie. Cu puţin timp înainte ca acest lucru să se întâmple, numele firmei a fost schimbat în ABC Turism şi Evenimente SRL. În Constanţa mai există câteva firme Icar Tours, controlate, la un moment dat, chiar de fostul secretar de stat Cristian Gheorghe Bărhălescu; firma din Constanţa deţine atât domeniul icar.ro, cât şi marca „Icar Tours“.

Legături cu Sorin Strutinsky

Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este cel care controla firma Icar Tours Constanţa. Acesta mai figura ca asociat în câteva firme, dar s-a retras, iar unele dintre cotele de participare au fost preluate de Mihaela Luminiţa Bărhălescu. Printre aceste firme se numără Icar Tours Constanţa SRL, Icar Tips SRL şi Icar Tours Litoral SRL. Icar Tours Constanţa SRL deţine domeniile icar.ro şi icartours.ro, precum şi marca „Icar Tours“. Cristian Bărhălescu este cunoscut publicului constănţean ca având mai multe legături de afaceri cu Sorin Strutinsky. Acesta ajunge să fie legat de firma Direct Turism SRL administrată de Cristian Bărhălescu. Firma KLD Services SRL deţine 10% din participaţiile în Direct Turism, fiind administrată de asociatul Mihaela Elvira Gherasim Tănase. De altfel, femeia deţine doar 1% din cota de profit şi pierderi în KLD, iar restul de 99% din participaţii îi revin lui Sorin Strutinsky, care are 99% din părţile sociale.

 Schimbarea numelui nu i-a scăpat de faliment

 Cererea de deschidere a insolvenţei trebuia analizată în termen de cinci zile. Cu toate acestea, Tribunalul Iaşi a programat dosarul pentru luna septembrie, după închiderea sezonului turistic de vară. Potrivit site-ului antiţepari.ro, la data de 8 septembrie a acestui an, Tribunalul Iaşi a admis cererea de deschidere a procedurii simplificate a insolvenţei şi intrarea în faliment a firmei ABC Turism şi Evenimente SRL Iaşi. Agenţia de turism a fost înfiinţată în anul 1997, sub denumirea de Icar Tours SRL Iaşi, având ca domeniu de activitate „activităţi ale agenţiilor turistice“. Societatea a devenit, în timp, una dintre agenţiile de turism de referinţă din Iaşi, dar anul 2013 pare că a fost unul cu ghinion. După o perioadă lungă cu cifre de afaceri şi profituri decente, Icar Tours SRL a încheiat anul trecut cu venituri de 859.906 lei, cheltuieli de 1.883.326 de lei, pierderi de 1.023.420 de lei, datorii totale de 1.960.381 de lei şi capitaluri proprii negative de -953.460 de lei.

Afaceri cu fratele constănţean

„Din păcate, cele menţionate pe site-ul antiţepari.ro sunt adevărate, firma de turism care a purtat numele de Icar Tours Iaşi se închide prin faliment. Dar societatea nu mai avea nicio legătură cu ceea ce reprezintă Icar Tours de la Constanţa sau din altă parte. Niciunul dintre clienţii companiei nu are de suferit. Activitatea Icar Tours din Iaşi, ulterior redunumită în ABC Turism şi Evenimente SRL, a fost afectată de criza economică, însă un nume precum Icar şi oamenii care au activat aici vor mai avea cu siguranţă ceva de spus în domeniul turismului de calitate“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Florin Gabriel Bărhălescu, directorul societăţii intrate în faliment.

 Potrivit aceluiaşi site, la data de 30 iunie a acestui an, compania de turism înregistra restanţe de plată către bugetele de stat în valoare totală de 22.032 de lei. Şi înainte, şi după schimbarea numelui, unic asociat şi administrator al firmei figurează ca fiind Florin Gabriel Bărhălescu, fost preşedinte al Asociaţiei Patronale a Turismului Ieşean. Conform Registrului Comerţului, Florin Gabriel Bărhălescu figurează ca asociat şi în alte două firme: Air Travel SRL, înfiinţată în 1999, care apare în lichidare, şi Icar Evenimente SRL. Cea din urmă a fost înfiinţată în octombrie 2013, asociaţi fiind Florin Bărhălescu (99%) şi fratele acestuia, Cristian Gheorghe Bărhălescu (1%). Firma este specializată pe „activităţi de servicii anexe transporturilor aeriene“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii