Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SMURD Constanța, la ceas aniversar! Se împlinesc 15 ani de la primul apel de urgență pentru SMURD Constanța

ro

28 Aug, 2023 08:46 717 Marime text
Foto: ISu Dobrogea„Viaţa unui om este darul cel mai de preţ şi trebuie apărat prin orice mijloace“ - acesta este motto-ul paramedicilor , asistenților medicali și medicilor din cadrul SMURD Constanţa care, prin profesionalism şi curaj,pun mai presus de propria viaţă pe cele ale victimelor ce trebuie salvate. 

Potrivit ISU Dobrogea, la 28 august 2008, în Dispeceratul pompierilor se primea primul apel de urgenţă pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Constanţa.

„Au trecut 15 ani de la acel prim apel ! 15 ani de când SMURD Constanta este alături de cetăţenii acestui judeţ. Odată cu trecerea timpului şi SMURD-ul a crescut: am început cu 3 echipaje (unul de terapie intensivă mobilă şi două de prim ajutor), iar astăzi avem 1 echipaj de terapie intensiva mobila (TIM), 10 echipaje de prim-ajutor  (EPA), 3 echipaje de descarcerare și salvări complexe ,1echipaj terapie intensivă mobilă nou-născuți (TIM-NN) și un echipaj de salvare aeriană (ESA). LA MULȚI ANI, SMURD CONSTANȚA!LA MULȚI ANI, DRAGI COLEGI!“ - se arată în mesajul transmis de ISU Dobrogea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii