Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbe de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist în ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti

ro

07 Mar, 2023 09:41 1062 Marime text
Ziua de 9 martie, zi de pomenire în calendarul ortodox a celor 40 de Mucenici din Sevastia, este în mod semnificativ şi Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, această zi este dedicată celor care au luptat, cei mai mulţi până la moarte, îndurând cumplite suferinţe în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar şi agresiv anticreştin.

„În semn de neuitare şi recunoştinţă, ne rugăm în această zi pentru odihna sufletelor celor care au murit iubindu-şi ţara şi poporul greu încercate, rămânând statornici în credinţa pe care regimul comunist a încercat să o smulgă sistematic şi brutal din sufletele românilor.

Biserica Ortodoxă Română îşi arată constant preţuirea faţă de foştii luptători şi deţinuţi politici din timpul regimului comunist care sunt şi trebuie să rămână modele autentice de curaj, demnitate, statornicie în credinţă şi patriotism.

Pe aceşti luptători români pentru credinţă şi libertate, Biserica îi pomeneşte la fiecare Sfântă Liturghie, alături de eroii din toate timpurile şi din toate locurile, deoarece s-au jertfit în lagăre şi în închisori pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

Patriarhia Română a transmis centrelor eparhiale îndemnul de a săvârşi în această zi slujbe de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist ateu, apărând credinţa în Dumnezeu şi demnitatea poporului român7 - se arată în comunicatul transmis de Patriarhia Română.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii