Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație actualizată! Lista localităților din județul Constanța unde nu se furnizează apă potabilă

ro

29 Nov, 2023 09:30 802 Marime text
Foto: PexelsEchipele furnizorului de energie nu au reușit nici până acum să realimenteze cu tensiune toate sursele și stațiile de pompare ce asigură alimentarea cu apă a tuturor consumatorilor din județul Constanța.

Potrivit SC RAJA SA, la ora actuală, localitățile unde nu se furnizează apă potabilă din cauza lipsei de energie de la nivelul sistemelor operate sunt următoarele: Olteni, Vâlcelele, Dumbrăveni, Independența, General  Scărișoreanu, Cerchezu, Arsa, Vadu, Vadu Oii, Mihai Viteazu, Nuntași, Siriu, Crișan, Piatra, Traian, Palazu Mic, Aliman, Țibrinu, Țepeș Vodă, Nisipari, Petroșani, Viile, Crîngu, Potârnichea, Movilița, Vlahii,  Dunăreni, Abrud, Faclia.

Localitatea Valu lui Traian este afectată parțial de lipsa apei, ca urmare a avariilor la linia de tensiune ce alimentează stația de pompare Valu Traian Pădure.

În Eforie Sud și Tuzla, apa este furnizată cu presiuni scăzute pe zonele înalte alimentate prin cădere liberă din rezervorul Complex Înmagazinare Eforie.

„La nivelul sursei Biruința 1 în ultimele zile nu s-a putut stabiliza alimentarea cu curent de către echipele furnizorului de energie, motiv pentru care sistemul nu a funcționat și nu s-a asigurat distribuția apei către cele două localități și implicit stocarea necesarului de apă la nivelul Complexului de Înmagazinare Eforie. Mai mult, având în vedere lungimea rețelelor deservite pe cele două localități, precum și consumurile crescute înregistrate în ultimele ore, la ora actuală stocul în rezervor este foarte scăzut. Pentru a asigura apă la toți abonații din cele două localități este necesară o perioadă pentru ca nivelul apei din rezervor să crească la un prag minim ce permite distribuția și către zonele înalte. 

Rugăm utilizatorii afectați de lipsa apei să dea dovadă de înţelegere, pentru că echipele RAJA vor acționa pentru reluarea furnizării de apă, imediat ce vor fi rezolvate problemele survenite la nivelul rețelei electrice“ - au mai precizat reprezentanții SC RAJA SA. 

Citește și: 

RAJA ConstanțaLista localităților din județul Constanța care nu au încă apă potabilă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii