Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația traficului pe șosele din România. Cum se circulă pe A2

ro

08 Dec, 2022 08:04 1317 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe A2 București-Constanța, ceata reduce vizibilitatea sub 200 m între km. 36
(loc. Fundulea, jud. Călărași) și între km. 144 (loc. Fetești, jud. Ialomița) .

De la km 144 către km 19+336 (loc. Murfatlar, jud. Constanța), sunt porțiuni de ceață, unde vizibilitatea scade sub 150m.
 
A3 București-Ploiești- ceața cu vizibilitate de 100m, pe întreg tronsonul.
 
De asemenea, se circulă în condiții de ceață pe mai multe drumuri din județele Constanța, Ilfov, Iași și Harghita, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.
 
Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrada A3 București-Ploiești, DN1 București-Ploiești și DN7 Pitești-Sibiu se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare., transmite Poliția.
 
În contextul în care se circulă în condiții de ceață, pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți:

- Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;
-Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
-Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;
-Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; Judeţul Constanţa, din cauza ceții dense, au fost oprite manevrele în porturile Midia, Constanţa Nord și Constanţa Sud-Agigea.
 
Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii