Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația traficului în județele Constanța și Tulcea la ora 09.00. Restriciții de circulație impuse

ro

27 Jan, 2021 09:13 1190 Marime text
  • În județele Constanța și Tulcea, din cauza viscolului și vizibilității reduse, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22 între localitățile Lumina și Mihai Viteazu, DN 3 Cobadin - Ostrov și pe DN 22A Hârșova – Topolog, DN22D Macin – Babadag, DN22 Tulcea -Isaccea.
În contextul avertizării meteorologice, emise de ANM pentru perioada 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00, vizând ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă.

În județele Constanța și Tulcea, din cauza viscolului și vizibilității reduse, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22 între localitățile Lumina și Mihai Viteazu, DN 3 Cobadin - Ostrov și pe DN 22A Hârșova – Topolog, DN22D Macin – Babadag, DN22 Tulcea -Isaccea.

Situația pe principalele artere rutiere se prezintă astfel:

- Autostrada A1 București – Pitești – ninge ușor, carosabil umed, la negru
- Autostrada A2 București – Constanța - condiții de ninsoare ușoară, fără depuneri pe carosabil, 0° (km 10 -  143), precipitații ușor mai intense, ninsoare cu rafale de vânt, carosabil pațial acoperit de zăpadă, 0° (km 143 – 193), precipitații sub formă de ploaie, carosabil umed, 0° (km 193 - 212 și Autostrada A4 Ovidiu-Agigea)
- Autostrada A3 București – Ploiești: lapoviță pe tot tronsonul, carosabil acoperit parțial cu zăpadă, -1°
- Ninge pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate în partea de S și S-E a țării, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă, fără a fi semnalate persoane sau autovehicule imobilizate din cauza căderilor de zăpadă.

Județul Brașov, pe tronsoanele DN1 și DN1A traficul se desfășoara normal în condiții de iarnă. In zonele cu altitudine ridicata, carosabilul este acoperit cu strat subțire de zăpadă.S-a ținut în permanență legătura cu Districtele S.D.N. și cu echipajele din teren.Se acționează cu utilajele de deszăpezire.

Județul Prahova, situația traficului se prezintă astfel;

*DN1 de la km 39 Potigrafu până la km 138 Azuga, limita cu județul Brașov, avem precipitatii sub formă de ninsoare ușoară, carosabil negru,  umed, fără probleme de trafic, temperaturi negative;
*DN1B de la km 17 Bucov până la km 33+400 Ceptura, avem precipitatii sub formă de ninsoare ușoară, carosabil negru  umed, trafic normal; temperaturi negative.
*DN1D de la km 0 Albești până la km 24+500 Ciorani, limită cu județul Ialomița, avem precipitatii sub formă de ninsoare ușoară, vânt moderat, carosabil negru, umed, fără probleme de trafic;
*DN1A de la km 89 Blejoi  până la km 138 avem precipitatii sub formă de ninsoare ușoară,  carosabil negru, umed, trafic normal,  iar zona  Cheia avem carosabil acoperit cu zăpadă frământă 0-2cm, temperaturi negative, fără probleme de trafic, se acționează cu material antiderapant.
*DN 72, de la km 64-Bratasanca până la km 76-Ploiești, avem precipitatii sub formă de ninsoare ușoară, carosabil umed, negru, trafic normal.
 Pe rețeaua DJ nu sunt raportate probleme de trafic, in zona montană ninge usor,  carosabil acoperit cu zăpada framantata.

Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale adrministratorilor de drumuri și nici conducătorilor auto pentru lipsa dotării cu anvelope de iarnă.

Din cauza unur evenimente rutiere sunt blocate următoarele tronsoane de drumuri naționale.
  • -județul Brăila, din cauza unui autotren care a derapat și a rămas imobilizat pe suprafața de rulare, traficul  pe DN21 Bărăganu – Însurăței, a fost blocat.Carosabilul este la negru, ninge ușor.
  • -județul Constanța, din cauza unei autocisterne(goală) care a derapat și a rămas imobilizată pe suprafața de rulare, traficul  pe DN2A Constanța – Țepeș Vodă, a fost blocat, la intersecția cu DJ 224(loc. Gălbinași).
Pe A2 București-Constanța, în urma unui eveniment rutier, fără victime, un autotren a rămas imobilizat între banda unu și banda doi. Un echipaj de la CNAIR este la fața locului pentru extragerea autovehicululu. Se circulă pe banda de urgență, pentru aproximativ 30- 45 de minute .

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Nu au fost sesizate evenimente în ceea ce privește traficul feroviar sau aerian.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii