Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Sfinții Mihail și Gavriil, patronii spirituali ai Jandarmeriei Române. Ce simbolizează Sfântul Arhanghel Gavriil

ro

08 Nov, 2022 11:12 1124 Marime text
foto: IJJ Tulcea

În ziua de 8 noiembrie, Jandarmeria Română îi sărbătorește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, aceștia fiind ocrotitorii Armei.
 
Sărbătoarea religioasă reprezintă o zi a tradiției creștine, reper spiritual și profund, având conotații deosebite pentru toți jandarmii români, care, asemenea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, cei care luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu, asigură respectarea legilor oamenilor pe pământ.

În general, îngerii ocrotesc popoare, localități și oameni, însă încă din antichitate, Sfinții Arhangheli au fost adoptați ca patroni spirituali sau ocrotitori ai împăraților și regilor, ai conducătorilor de oști, ai armatelor care apără pe oameni de primejdii, fiind simboluri ale luptei împotriva răului., transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Tulcea. 

Sfântul Arhanghel Mihail e reprezentat în iconografie în haine de ostaș, având în mână o sabie de foc și simbolizează ,,legea”, fiind apărător al dreptății și al adevărului, numit de Biserică ,,înger ale legii”. El este cel care, în momentul căderii unor îngeri, a strigat: ,,Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!”, restabilind ordinea.
 
Potrivti sursei citate, Sfântul Arhanghel Gavriil simbolizează ,,ordinea”, fiind asociat cu pacea, armonia, milostenia, siguranța și binele comun, fiind numit ,,înger al harului”. Astfel, activitatea jandarmilor români este orientată să se desfășoare pe cele două coordonate: lege și ordine.
 

Cu acest prilej, transmitem tuturor celor ce poartă numele Sfinților Arhangheli, sincere felicitări, urări de sănătate și un călduros ,,La mulți ani!”, mai transmite IJJ Tulcea. 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii