Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesiune de donare de sange la Mangalia

ro

29 Oct, 2009 02:01 1856 Marime text
donare.jpgCentrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, în colaborare cu Primăria Muncipiului Mangalia şi Spitalul Municipal Mangalia, organizează astăzi, între orele 8.30 - 12.30, o sesiune de recoltare mobilă de sânge.

Pot dona sânge toate persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 - 65 de ani, cu greutatea de peste 50 de kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă.
Amintim că este interzis a se consuma băuturile alcoolice cu două zile înainte de donare şi se recomandă un mic dejun uşor, sărac în grăsimi în ziua donării.

Persoanele doritoare trebuie să se prezinte cu actul de identitate valabil. Pentru o donare completă (însumând 450 ml de sânge) se asigură: şapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi sau o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge. Alte informaţii se pot obţine la numerele de telefon: 0241-751060, 0241-751030.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii