Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

September - concert extraordinar pe scena Callatisului

ro

13 Aug, 2008 20:00 1584 Marime text
1218641077.jpg

"Dialoguri gen Callatis" a fost cea de-a doua seara a editiei a zecea a festivalului de la Mangalia. A fost seara melanjului de genuri, pe scena-scoica urcand, deopotriva, opera si hip-hop, pop si house. A fost seara in care September a facut un show de zile mari, desi draguta suedeza a parut destul de bulversata de sosirea la Mangalia. Au mai fost la Callatis DJ Project, Alexandra si Crush, Andreea Balan, Keo, Alex, Giulia, Cabron, Connect'R, Puya, Anda Adam, Nico, Vlad Mirita, Marius (fost membru al trupei Akcent), Poesis si Lala Girls.

September a avut, inainte de concert, o scurta conferinta de presa, la care a intarziat circa trei sferturi de ora. Nici cand a ajuns in Hotelul "President", locul unde a avut loc conferinta, Petra Marklund nu s-a lasat convinsa sa intre in dialog cu ziaristii romani, pretextand ca "i-a intrat ceva in ochi". In fine, dupa ce a luat loc in fata presei, Petra si-a cautat, disperata, colegii de trupa, pe care i-a gasit, din fericire, destul de repede. Noutati extraordinare nu a avut pentru romani - firesc, ii place Callatisul, dar si tara noastra, in general, aici sustinand mai multe concerte. Ii stie pe cei de la Akcent, nu le stie insa piesele - daca ziaristii ar putea sa o ajute cu cateva "note", ar ghici ca despre ei este vorba… Va ajunge acasa, in Stockholm, in cateva zile, dupa mai multe concerte in Polonia si Finlanda. Si, probabil, de oboseala, Petra ne-a oferit si cateva clipe de... destindere, fiind incapabila sa se opreasca din ras, dar nici sa isi nominalizeze colegii de trupa, cu care canta de aproximativ 20 de concerte incoace! Petra si baietii din trupa au fost cadorisiti cu premiul "Steaua de Mare", trofeu acordat, in mod obisnuit, la Callatis celor care primesc si cate o dala pe Aleea Stelelor. Au mai primit de la primarul orasului, Claudiu Tusac, si cate un "buletin" onorific de cetatean al Mangaliei. September a cantat, in finalul Callatisului, un colaj din mai multe melodii, care le-au inclus, firesc, si pe "La la la" ("Never Give It Up") si "Satellites". Fata de East 17, Petra a electrizat spectatorii, desi melodiile interpretate sunt destul de vechi.

Au inceput sa apara nemultumirile la Callatis

In culise, totul a fost ca de obicei. Lume multa, vedete, organizatori vechi si noi, primarul Tusac in bataia reflectoarelor, refuzand sa rateze vreo secunda de glorie "callatiana", catelul Giuliei in bratele unei prietene a cantaretei, un alt catel, de data asta fara stapan, care a si fost rapid evacuat de pe scoica... Alex, venit cu iubita lui, Ana Maria, pe care a coplesit-o cu tandreturi, Keo, venit tot cu iubita, Andreea, dar care a preferat sa stea cat mai departe de ea, lasand-o sa repete pasii de dans. Nico, mai stralucitoare ca oricand, ne-a dovedit ca este o artista desavarsita, cantand, alaturi de ceilalti invitati, fragmente de opera, dar si hip-hop si pop. La "Dopo Festival", emisiunea moderata de Leonard Miron, fiecare dintre invitati si-a putut spune pasul. Alex a fost nemultumit de faptul ca a cantat pe o scena "pe apa", lucru ce nu i-a ingaduit sa umble printre spectatori, asa cum era obisnuit. Nico este de parere ca amplasarea scenei in spatiul actual - intr-un "colt" al Portului Turistic - nu a fost prea inspirata. Petra, de la September, s-a plans ca pantofii, cumparati cu o zi inainte de pe Heathrow, au strans-o foarte tare pe scena. In fine, telespectatorii TVR2 au intrat in direct, plangandu-se, la randul lor, de alegerea primariei pentru aceasta editie: "Callatisul de anul acesta a fost un esec. Toata lumea are dreptul sa vina la festival, in schimb primaria ne-a bagat intre garduri, sa nu putem sa ne alegem locurile unde vrem sa stam", a spus o localnica, in direct, in emisiunea lui Leonard Miron.

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii