Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seniorii Constanței s-au delectat cu muzică și socializare

ro

22 Nov, 2023 13:44 827 Marime text



Cum vremea mohorâtă de afară nu este tocmai potrivită pentru petrecerea timpului în aer liber, astăzi seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au avut o activitate de recuperare și reabilitare la interior. Tema aleasă a fost muzica, conform Primăriei Constanța.

Datorită efectului său asupra sistemului nervos central, muzica este un factor important care ajută la relaxare și la reducerea stresului, iar participarea la aceste activități de socializare  ajută persoanele vârstnice să lupte cu depresia și anxietatea. Socializarea are un impact pozitiv asupra sănatății mentale și fizice a persoanelor vârstnice și poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire. Totodată, socializarea oferă persoanelor vârstnice posibilitatea de a-și face noi prieteni și de a consolida legăturile existente.

Direcția Generală de Asistență Socială organizează permanent activități de reabilitare și recuperare și sprijină și promovează conceptul de „îmbătrânire activă”, spun reprezentanții Primăriei.
„Acest concept proiectează o societate în care persoanele vârstnice sunt încurajate şi au posibilitatea de a duce o viaţă pe cât posibil sănătoasă, productivă, participativă şi independentă”, mai arată sursa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii