Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, mesaj cu ocazia aniversării a 178 de ani de la înființarea Armei Artilerie

ro

10 Nov, 2021 08:10 978 Marime text
  • Mesaj cu prilejul aniversării a 178 de ani de la înființarea Armei Artilerie
Șeful Statului Major al Forțelor Terestre a transmis, pe pagina de Facebook, un mesaj cu prilejul aniversării a 178 de ani de la înființarea Armei Artilerie. 

„La 10 noiembrie 2021 se împlinesc 178 de ani de când, prin Porunca Domnească nr. 198 din 10 noiembrie 1843, se legifera înfiinţarea primei baterii de artilerie în Ţara Românească.

Decizia de înfiinţare a artileriei a adus în decursul timpului un plus de tărie, de speranţă şi încredere în forţa Oştirii Române. Ca şi celelalte arme, artileria are propria sa istorie, ale cărei izvoare se pierd în negura vremurilor şi este strâns împletită cu istoria tumultoasă a poporului nostru.

Bogatele tradiţii de luptă ale armei din care faceţi parte vă onorează şi vă obligă să continuaţi eforturile de modernizare a artileriei, de perfecţionare continuă a pregătirii voastre tactice şi de specialitate, pentru a vă îndeplini cu cinste misiunile încredinţate.

Cu ocazia sărbătoririi a 178 de ani de la înfiinţarea acestei nobile arme, vă mulţumesc pentru realizările de până acum şi vă urez succes în îndeplinirea proiectelor de viitor, reuşite profesionale şi personale!

La mulţi ani!”, spune acesta. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii