Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:54 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sediul MApN, luminat în portocaliu de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor

ro

25 Nov, 2020 09:49 632 Marime text

 
  • Ministerul Apărării Naționale marchează „Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor“
  • Sediul central MApN din București va fi iluminat, astăzi,  în culoarea portocaliu, începând cu ora 20.00. 

Ministerul Apărării Naționale se alătură și în acest an instituțiilor publice și organizațiilor din întreaga lume care sărbătoresc „Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor“ .
 
Astăzi, 25 noiembrie, evenimentul este marcat prin iluminarea sediului central din București, începând cu ora 20.00, în culoarea portocaliu - culoare dedicată luptei împotriva violenței asupra femeilor.
 
MApN susține, în acest mod, eforturile de conștientizare asupra problemei violenței împotriva femeilor și sprijină derularea în România, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse Între Femei și Bărbați, a Campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor.
 
25 noiembrie - Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor a fost stabilită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000, prin Rezoluția nr. A/RES/54/134, și reprezintă un instrument juridic prin care guvernele, agențiile Națiunilor Unite, organizațiile internaționale și neguvernamentale sunt invitate să organizeze evenimente, în această zi, pentru a atrage atenția publicului asupra problemei violenței împotriva femeilor.
 
Alăturându-se acestui demers, în acest an, România, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, va organiza o serie de evenimente dedicate Campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor care marchează seria a 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor și care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului (adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului).       
 
Violența asupra femeilor, în România
 
În România, 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său sau de fostul partener, cel puţin o dată în viaţă (European Union Agency for Fundamental Rights, 2014).
 

Situația violenței asupra femeilor la Constanța
 
Conform Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, la Constanța numărul de acte violente la domiciliu asupra femeilor au scăzut în ultimul an, conform unor date comparative pe primele 10 luni ale anului 2020, față de primele 10 luni ale anului 2019.
 
 
Citește și: Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Numărul de cazuri de violență domestică la Constanța scade

Ti-a placut articolul?

Comentarii