Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință Consilul Județean Constanța Crește tariful de intrare la Muzeul de Artă (DOCUMENT)

ro

29 May, 2023 14:04 1162 Marime text
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 30.05.2023, în sala Remus Opreanu din cadrul Palatului Administrativ sedință ce se va desfășura în format fizic. 

Pe ordinea de zi se află și un proiect referitor la Muzeul de Artă. Este vorba despre modificarea tarifului la Muzeu. 

Tarifele la Muzeul de Artă Constanța 

Tarifele la Muzeul de Artă Constanța sunt următoarele:
  • Tarif vizitare muzeu: tarif intreg 10 Iei, tarif redus pensionari 5 lei, tarif redus elevi/studenti 2,5 lei; 
  • Tarif ghidaj minim 5 persoane: 30 lei; 
  • Tarif video: 30 Iei;
  • Tarif participare evenimente speciale — târguri: 100 lei.
Potrivit notei de fundamentare, se propune spre aprobare nivelul tarifelor practicate de instituție ținând cont de faptul că tariful de intrare în muzeu este raportat la un studiu efectuat în ultimii 5 ani, la prețul biletelor de intrare ale altor muzee de artă populară din țară, a suprafeței expoziționale de 2000 mp, a numărului de obiecte de patromoniu cultural național de peste 500 piese expuse și a faptului că vechiul tarif de vizitare muzeu în valoare de 5 lei nu mai corespunde actualității.

Citește și: Ion Jalea, personalitate a sculpturii născută la Tulcea


Despre Muzeul de Artă Constanța 

Muzeul este înființat pe baza colecțiilor de pictură și sculptură ale Pinacotecii Primăriei Constanța și a celei de la Balcic (deschise între anii 1935-1937); iar în timp, s-a îmbogățit cu lucrări importante transferate de la Muzeul Național de Artă din București, precum și prin achiziții și donații făcute de artiștii Marius Bunescu, Ion Jalea sau Boris Caragea.

Două clădiri alcătuiesc sediul Muzeului de Artă Constanța: cea veche, o clădire în stil neoclasic din 1895, inițial cea mai veche școală din Constanța și cealaltă, o clădire modernă ridicată între anii 1980-1982.

Lucrările de artă sunt expuse pe trei niveluri ale celor două clădiri conectate.

Colecția permanentă este prezentată pe autori, cronologic, oferind o imagine coerentă a evoluției artei românești. Vizitatorii își încep turul cu picturi din secolul al XIX-lea ale unor maeștri români precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu și Ioan Andreescu, expuse alături de sculpturi semnate de Ioan Georgescu, Ştefan Ionescu Valbudea, Frederic Storck, Dimitrie Paciurea.

Arta românească din prima jumătate a secolului al XX-lea este ilustrată de lucrări semnate de Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu, Gheorghe Petraşcu, Francisc Şirato, Iosif Iser, Lucian Grigorescu, Dumitru Ghiaţă, Camil Ressu, Dimitrie Paciurea, Oscar Han, Corneliu Medrea, artişti care au demonstrat o legătură semnificativă cu arta vest-europeană, păstrându-și totodată originalitatea. Deasemenea, fascinația pentru Avangardă, o mișcare estetică mondială, vorbește vizitatorilor prin picturi, gravuri și sculpturi semnate de Corneliu Mihăilescu, M.H. Maxy, Milița Petrașcu, printre alții.

Muzeul găzduiește deasemenea expoziții de artă contemporană din România și din străinătate, realizând un dialog dinamic cu vizitatorii, contribuind astfel la viața artistică vibrantă a Constanței.

În secțiunea Documente a materialului, puteți consulta mai multe detalii despre tarifele Muzeului de Artă Constanța. 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii