Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:58 21 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secundele fac diferența între viață și moarte. Un pompier a salvat viața un copil pe cale să se înece

ro

05 Aug, 2019 16:27 728 Marime text
Am primit de la ISU Prahova relatarea unui eveniment care a avut loc în urmă cu câteva zile, lângă Filipeștii de Pădure.

Se pare că o mamă ar fi traversat cu un atelaj hipo râul Provița, împreună cu cei doi copii de 3 și 4 ani, moment în care au fost surprinși de viitură. 

Din fericire, băiețelul de 3 ani a fost salvat. El a avut un noroc imens, a plutit circa 2 kilometri pe rău, agăţat de „scoarţa” căruţei, fiind salvat de un pompier aflat în timpul liber. 

”Sunt puțini cei care sar în sprijinul semenilor chiar și atunci când sunt în timpul liber, așa cum a făcut și colegul nostru, plt. maj. Crîșmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi”, au spus reprezentanții ISU Prahova.

”Colegul nostru se afla în timpul liber, moment în care a văzut disperarea în ochii unei femei cu un copil în brațe, care striga după ajutor.
Imediat, colegul nostru a oprit autoturismul în care se afla și s-a deplasat de urgență la femeie. Aceasta i-a povestit cele întâmplate, ulterior pompierul a anunțat evenimentul la 112 și fără să pregete s-a aruncat în apă pentru a găsi cei doi copilași care au fost luați de apele învolburate ale râului Provița.

Acesta a înotat pe o distanță de aproximativ 1 km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași. In acest timp, un localnic asista salvatorul de pe margine și îl atenționa permanent asupra pericolelor la care se expune, cauzate de curenții foarte puternici care se formau în apa plină de nămol, aluviuni și stufăriș.

Într-o clipă a zărit chipul băiețelului, astupat de apă pana la gât. Acesta a rămas pe o insuliță formată în mijlocul apei, agățându-se de scoarța de la căruță și strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaș, salvatorul l-a luat în brațe și a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță.

Atitudinea pompierului a avut un impact emoțional puternic asupra celui aflat în dificultate, însa a citit speranța în ochii celui pe care l-a salvat.

Colegul nostru a fost motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie și este conștient că de cele mai multe ori secundele fac diferența între viață și moarte. In ochii eroului am citit o emoție uriașă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de  tristețe și neputință pentru ca nu a reușit să îl salveze și pe frățiorul lui.

Înainte de toate, eroul nostru este un om obișnuit. Portretul de familie dezvăluie soția si două fetițe, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflați la nevoie.

Pentru profesionalismul si modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovadă.”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii