Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat în MApN, întâlnire cu președintele Comisiei pentru forțe armate din Senatul SUA

ro

01 Jul, 2022 14:06 932 Marime text
Simona Cojocaru, foto: ZIUA de Constanța

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, s-a întâlnit joi, 30 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu senatorul Jack Reed, președinte al Comisiei pentru forțe armate din Senatul SUA, informează MApN. 

Agenda discuțiilor a cuprins aspecte de actualitate vizând situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune dus de Federația Rusă în Ucraina, deciziile importante adoptate în cadrul recent încheiatului Summit NATO de la Madrid, în special adoptarea Noului Concept Strategic și deciziile istorice pe palierul consolidării posturii aliate de descurajare și apărare.

Au fost discutate, totodată, aspecte de interes comun subsecvente cooperării bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA pe palierul apărării, mai precizează sursa citată. 

Secretarul de stat a exprimat mulțumiri pentru sprijinul consistent și persistent al SUA pentru asigurarea securității în Europa, în special în zona Mării Negre, menționând că suplimentarea prezenței forțelor SUA în România va contribui, alături de recentele decizii ale Alianței privind resetarea posturii de descurajare și apărare, la întărirea securității țării noastre.

În context, demnitarul român a remarcat excelenta colaborare pe dimensiunea apărării în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA, amintind că în luna iulie a acestui an se împlinesc 25 ani de la semnarea acestuia.
 
La final, cei doi oficiali au convenit asupra continuării eforturilor comune în vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor stabilite în cadrul agendei bilaterale privind cooperarea în domeniul apărării, dar și pentru continuarea sprijinului oferit Ucrainei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii