Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:08 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se surpă o porțiune de stradă în centrul municipiului Constanța

ro

04 Dec, 2020 00:00 1997 Marime text
 
  • Pe strada Smârdan din centrul orașului, o porțiune de stradă a crăpat și se surpă
  • În proximitate este șantierul unui nou bloc, care urmează a fi edificat de către Abduraim Sybel
  • Blocul are un regim de înălțime P+3+4E retras
  • Lucrările de contrucție au început în urmă cu o lună
 
 
O stradă din Constanța, din centrul municipiului, a început să se surpe, în locul unde este edificat un imobil de către un investitor. Nu se cunosc, încă, motivul pentru care șoseaua a crăpat și se surpă. Constănțenii au sesizat acest aspect fiind vorba de o arteră circulată.
 
Este vorba de strada Intr. Smârdan, la numărul 12, unde este ridicat un imobil de către Abduraim Sybel. Imobilul este autorizat de către Primăria Constanța prin Autorizația de Construcție nr. 1417 din data de 13 octombrie 2020, având o valabilitate de 24 de luni. Lucrările la bloc au început pe 2 noiembrie 2020, având termen de finalizare 2 noiembrie 2022. De altfel, blocul va avea un regim de înălțime de P+3E+4E retras.
 
Pe terenul menționat se ridică unui imobil cu funcţiunea de locuinţe colective. Parterul și ultimul etaj va funcționa ca spații tehnice necesare bunei funcționări a clădirii (cameră centrală termică, spălător, uscător, depozitare biciclete, cărucioare de copii etc).
 

Investiție

 
Valoarea investiţiei este în valoare de 980.000 lei. Imobilul proiectat are structura de rezistență tip cadre de beton armat turnat monolit. Închiderile exterioare și compartimentările sunt realizate din zidărie de bca de 30 cm, respectiv 25 cm, 20 cm, 15 cm. Acoperișul este tip terasă necirculabilă, cu acces doar pentru întreținerea ei. Tâmplăria exterioară este din profile de pvc cu geam termoizolant. Imobilul este prevăzut cu lift.
 

Detalii tehnice

 
La nivelul solului sunt asigurate 3 locuri de parcare pe o platformă de 95,40 mp, suprafață ce include atât accesul pietonal, cât și cel auto. Acestă platformă este realizată din beton asfaltic, cu asigurarea unei pante de scurgere spre strada Cărămidari; ea va fi întreţinută în permanentă stare de curăţenie. Spațiile verzi prevăzute respectă prevederile H.C.J.C. nr. 152/2013 privind stabilirea suprafetelor minime de spații verzi aferente construcțiilor realizate pe teritoriul administrativ al județului Constanța.
 
Astfel, pe terenul studiat sunt prevăzute cca 75 mp de spații verzi, la nivelul solului și ca vegetație prevăzută pe împrejmuirea proiectată(pe laturile de sud-vest și parțial, pe latura de sud-est. Sistemul de fundare este de tip grinzi ortogonale sub stâlpi. Fundarea se face prin intermediul unei perne generale de piatră spartă cu grosimea de 1m și evazare laterală minim 1m. Alimentarea imobilului proiectat cu energie electrică și apă se realizează din rețelele existente în zonă. Construcția proiectată este încadrată în categoria de importanță C(conform HGR 766/1997-actualizată.
 
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii