Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reabilitează infrastructura pietonală în mai multe zone din Constanța

ro

27 Feb, 2024 14:20 615 Marime text

Sursa foto: Primăria Constanța




Programul de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă tot mai multe străzi din Constanța, indiferent că vorbim despre centru sau periferie. Echipele Confort Urban intervin în următoarele zone, potrivit Primăriei Constanța.
 
• Pe bulevardul Mamaia, continuă înlocuirea bordurilor și decaparea trotuarelor pe tronsonul cuprins între străzile Soveja și Turda. Suprafețele pietonale sunt reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. Scuarul median va fi reconfigurat, pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. La final, se vor reabilita suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt de tip MASF, rezistent la traficul greu și intens.
 
• În cartierul Tomis I, pe strada Dumbrava Roșie, se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Trotuarele vor fi recondiționate cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. După finalizarea lucrărilor la infrastructura pietonală va fi reabilitat și carosabilul.
• Lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie continuă. Se refac aleile din interiorul acestuia și din zona de promenadă de pe malurile lacului. Bordurile sunt înlocuite. Aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamic, iar de-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban.
• Pe strada Nicolae Grigorescu și pe strada Partizanilor se reabilitează trotuarele. Au fost înlocuite bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea unui strat de piatră peste care se toarnă stratul de asfalt destinat traficului pietonal.
• Lucrări de amenajare a zonelor destinate circulației pietonilor au loc și pe bulevardul 1 Decembrie 1918,  unde se montează pavele moderne pe aleile de acces spre blocul L66.
• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale în dreptul sensului giratoriu de la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, se înlocuiesc bordurile, se montează pavele noi și se amenajează scuaruri cu spații verzi.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, transmite primăria .

 
 Citește și
De Ziua Protecției Civile vor suna toate sirenele din Constanța. Atenționările Primăriei
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii