Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se re-reactualizează documentația pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară din Constanța!

ro

03 Sep, 2021 00:00 1800 Marime text
  • Municipalitatea actualizează documentația tehnico-economică (expertiză tehnică, DALI)”, aferentă obiectivului de investiții ”Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanța”
  • Durata contractului este de 24 luni
  • Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 111.325 lei
  • Este pentru a treia oară când primăria scoate la licitație actualizarea documentației tehnico-economice pentru acest obiectiv de investiții

Municipalitatea actualizează documentația tehnico-economică (expertiză tehnică, DALI)”, aferentă obiectivului de investiții ”Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanța” .

Durata contractului este de 24 luni.

Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 111.325 lei.

Termenul limită de primire oferte este 09.09.202, pe  adresa  de  e-mail achizitiipublice@primaria-constanta.ro. 

Actualizarea documentației este absolut necesară, în condițiile în care, a fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța.

Este pentru a treia oară când primăria scoate la licitație actualizarea documentației tehnico-economice pentru acest obiectiv de investiții.
Scopul realizării obiectivului de investiţii îl repreznta îmbunătăţirea infrastructurii culturale prin reabilitarea, consolidarea şi restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanţa. Imobilul este amplasat în zona istorică a Constanţei, fiind o clădire monument istoric de valoare naţională şi universală, cu o mare însemnătate pentru istoria oraşului.
 
Ansamblul muzeal ce urmează a fi reabilitat este compus din clădirea muzeului şi clădirea anexă. Clădirea muzeului are regim de înălţime D+P+1E, fiind construită din cărămidă şi beton, fără lift, şi datează din anul 1896 fiind proiectată în stil neoromânesc, stilul arhitectonic făcând apel la elemente de tradiţie, folosite în special, la edificiile de cult. Suprafaţa construită a clădirii este de 431 mp, suprafaţa construită desfăşurată este de 1.449 mp, iar suprafaţa măsurată a imobilului, de 1.636 mp.
 
Clădirea anexă are regim de înălţime D+P+1E, suprafaţa construită desfăşurată este de 482 mp, în timp ce suprafaţa măsurată a imobilului are 1.636 mp. Această clădire datează din anul 1954, este construită din cărămidă şi beton, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are funcţiunea de laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.
 
Citește și:

Interviu online cu Maria Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară din Constanța „Crearea unui muzeu al satului dobrogean este proiectul meu de suflet!”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii