Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:08 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localităţi constănţene

ro

27 Feb, 2017 16:34 903 Marime text

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și de remediere a unor avarii la magistralele de alimentare cu apă cu diametrele de 1.000 mm și 600 mm, ce alimentează cu apă potabilă o parte din zona de Nord a judetului, SC RAJA SA este nevoită să înrerupă furnizarea apei potabile în data de 02 martie 2017, în intervalul orar 00.00 – 22.00. Vor fi afectați consumatorii din Năvodari, Lumina, zona Industrială Midia și Corbu.

În cadrul lucrãrilor, efectuate în zona podului rutier de la Ovidiu, se vor înlocui două tronsoane cu o lungime de aproximativ 4 metri din cele doua conducte magistrale și se monta și o nouă vană pe firul de 1.000 mm. Având în vedere lungime rețelei, diametrul, dar și debitul de apă, timpul necesar pentru golirea și umplerea conductelor este de aproximativ 12 ore. Pentru limitarea perioadei în care apa potabilã va fi sistată, pentru realizarea lucrărilor de reparații, echipele de intervenție au făcut toate lucrãrile necesare.

S-au executat săpăturile și s-au pregătit materialele, inclusiv montajul la fața locului a segmentelor ce vor fi înlocuite, urmând ca în perioada în care se va opri pomparea pe aceste tronsoane să se realizeze doar partea de legături cu sudurile aferente. Totodată, la fața locului vor fi dislocate mai multe echipe de intervenție, dotate cu utilajele necesare.

Ne cerem scuze față de abonați și îi asigurãm că echipele noastre de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizãrii apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toţi consumatorii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”, se arată într-un comunicat de presă al SC RAJA SA. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii