Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:20 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în Constanța. Autoturism parcat pe trotuarul proaspăt reabilitat de pe bulevardul Tomis (galerie foto)

ro

14 May, 2020 11:53 1599 Marime text

Un autoturism a fost parcat pe trotuarul proaspăt reabilitat de pe bulevardul Tomis,  în fața intrării Liceului Tehnologic „Tomis”.

Conducătorul auto a sfidat, în acest fel, pe toată lumea: atât pietonii, care nu mai pot sa folosească trotuarul, cât și șoferii, în special cadrele didactice ale liceului, care nu mai pot intra în parcarea din curtea unității școlare.

Nu este exclus, însă, ca această ispravă să apartină chiar unui angajat al liceului.
 
Polițiștii locali nu l-au mai găsit la fața locului, dar în urma fotografiilor primite, pe baza numărului de înmatriculare, agenții noștru au reuși să-l identifice pe șofer și să îl someze să nu mai repete astfel de gesturi pe viitor.

Conform art. 9, pct. 35 din H.C.L.M. nr.184/2013, oprirea/staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei.

Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice „se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)”.

Direcția Generală Poliția Locală a demarat astăzi o campanie de identificare a șoferilor parchează în acest mod, pentru ca mașinile de pe trotuare să nu devină o priveliște des întâlnită în Constanța.
 
Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă una dintre prioritățile Primăriei Municipiului Constanța, dar, de multe ori, trecătorii ajung să meargă pe carosabil, riscând să fie accidentați, din cauza unor oameni care nu știu ce înseamnă respectul pentru cei din jur, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii