Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc 55 de ani de la înființarea primei structuri de scafandri militari, la Mangalia

ro

15 Nov, 2022 08:41 1026 Marime text
Ziua Scafandrilor. Foto: Facebook/Daniel PetrescuAstăzi, 15 noiembrie se sărbătoresc 55 de ani de la înființarea primei structuri de scafandri militari, la Mangalia.

„Având ca arie de responsabilitate adâncul Mării Negre, scafandrii și-au câștigat repede statutul de specialiști de elită. Motto-ul lor, "Dacă ar fi ușor, oricine ar putea face! ", este o confirmare a standardelor înalte de competență și pregătire pe care această specialitate dificilă le impune.
La mulți ani!“ - conform MApN

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru scafandri la ceas aniversar. 

„În urmă cu 55 ani, se înființa în garnizoana Mangalia Grupul 279 Scafandri, prima structură de scafandri militari. Având ca arie de responsabilitate și acțiune adâncurile Mării Negre, scafandrii și-au câștigat repede statutul de militari de elită. În prezent, Centrul de Scafandri este o componentă de bază a Forțelor Navale și, totodată, autoritatea națională în domeniul scafandreriei.
Complexitatea pregătirii și dificultatea misiunilor scafandrilor militari îi individualizează și le definesc activitatea. Motto-ul lor, „Dacă ar fi ușor, oricine ar putea face”, este o confirmare a cumulului de abilități specifice și a voinței pe care trebuie să le aibă. Atât scafandrii de luptă și incursiune, de mare adâncime, fluviali, cât și scafandrii EOD și-au onorat, întotdeauna, cu profesionalism și curaj misiunile primite.
Dragi scafandri militari, vă felicit pentru întreaga activitate! La ceas aniversar, vă urez putere de muncă în continuare, sănătate și împliniri pe toate planurile! La mulți ani!“ - a precizat Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii