Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc 29 de ani de la înființarea formației Pasărea Colibri. Cum s-a format cunoscutul grup (VIDEO)

ro

12 Dec, 2021 08:38 2083 Marime text


Formaţia Pasărea Colibri s-a format în anul 1992, când la un spectacol al lui Mircea Baniciu, la Râmnicu Vâlcea, în preajma sărbătorilor de iarnă, în timpul recitalului său, au intrat pe scenă Florian Pittiş şi Mircea Vintilă să-l acompanieze.





Grupul s-a format cu ocazia unui festival de muzică, unde Baniciu și Vintilă, doi dintre cei mai respectați cantautori folk din România, cântau împreună.




Prezentatorul Pittiș a rămas pe scenă după ce i-a introdus pe cei doi, în culise cooptându-l și pe claviaturistul Vlady Cnejevici, care se afla acolo cu trupa Compact, scrie wikipedia.org. 





După retragerea lui Florian Pittiș, director al Radio 3 Net, au mai trecut prin grup Marius Bațu și Radu Gheorghe.


Pasărea Colibri începe să apară constant în playlist-urile radio-urilor din toată ţara, fiind una dintre puţinele trupe româneşti care se difuzau la radio în acea perioadă marcată de o deschidere extraordinară a radio-urilor către muzica străină.




Este perioada în care apar şi primele televiziuni comerciale din România, dar apariţiile televizate ale trupei au fost rare, ceea ce a contribuit la menţinerea unui interes major al publicului pentru concertele trupei.




Urmează aproape 10 ani în care Pasărea Colibri îşi ”deschide aripile”, având un succes formidabil.





Primul album înregistrat în această formulă apare în anul 1995 – „În căutarea cuibului pierdut” – şi este urmat în 1997 de „Ciripituri”, albume în care fiecare dintre membrii trupei îşi aduce contribuţia cu câteva dintre cele mai mari succese.




Sursa foto-video: Youtube/  Marius Fecioru
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii