Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dă startul unui şir de investiţii în Portul Constanţa (document)

ro

24 Mar, 2017 00:00 2276 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Reabilitare sisteme de alimentare cu apă, zona Port Vechi, obiectivul I PT - Modernizare reţea apă zona Siloz - Macnav - Magazii tablă - SSP“.
 
Lucrările propuse constau în înlocuirea unui tronson de conductă în lungime de circa 1.300 m, amplasat în vecinătatea drumului de lângă Silozul „Anghel Saligny“, din zona staţiei de pompare SP3. Înlocuirea tronsonului existent de conductă, din fontă, se va face cu o conductă nouă, din polietilenă de înaltă densitate (PEHD), cu diametrul 125 x 9,2 mm. Lucrarea se va executa în săpătură deschisă pe o suprafaţă de circa 1.300 mp.
 
Conducta de alimentare cu apă existentă este din fontă, cu diametrul 100 mm, şi reprezintă o componentă importantă a sistemului de distribuţie a apei potabile din Portul Vechi. Conducta are o vechime de circa 50 de ani, fiind degradată atât ca urmare a mediului agresiv marin, dar şi din cauza amplasării în apropierea cablurilor electrice subterane. A suferit un proces accentuat de uzură, prezentând avarii dese de-a lungul anilor, cu mari dificultăţi în intervenţii, fapt ce impune înlocuirea acestui tronson.
 
Pentru proiectul propus, Primăria Municipiului Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 3637din 11.11.2016. Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa şi este proprietate a Statului Roman, aflat în administrarea CN Administraţia Porturilor Maritime SA, dobândit prin HGR nr. 517/1998 şi HGR nr. 464/2003, identificat cu numărul cadastral 222953, Carte Funciară nr. 222953, conform extrasului CF eliberat sub nr. 102353 din 3/10/2016. Conductele de alimentare cu apă din Portul Vechi Constanţa au fost montate subteran, în mare parte în perioada 1960-1970.

Din cauza condiţiilor deosebite, mediului coroziv, umpluturilor eterogene de pământ, tasărilor, conductele au suferit un proces avansat de uzură.
 
Lucrările mai cuprind înlocuirea a 12 hidranţi exteriori existenţi alimentaţi cu apă de tronsonul de conductă, refacerea a 37 de branşamente ale consumatorilor, înlocuirea armăturilor din căminele de branşamente, contorizarea branşamentelor instalaţiilor de stins incendii de la clădirile „Magazii Decirom“ şi „Magazii tablă“, repararea căminelor existente deteriorate şi curăţarea celorlalte, dar şi refacerea îmbrăcăminţii asfaltice afectate de săpături.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul depus de CN APM Constanţa SA.

Citeşte şi:

Pentru ce a solicitat CN APM SA Constanţa acord de mediu (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii