Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dă startul finanţării proiectelor ONG-urile din Constanţa pot obţine 50.000 de lei prin programul „Heineken pentru Comunităţi"

ro

25 Apr, 2012 02:36 1888 Marime text
heineken.jpgHeineken a lansat ieri la Constanţa programul de responsabilitate socială „Heineken pentru Comunităţi" ediţia 2012, program derulat în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, dedicat susţinerii şi dezvoltării comunităţilor locale din Constanţa. La eveniment au participat Adrian Babu, directorul Fabricii de Bere Heineken din Constanţa şi Sergiu Sebesi, preşedintele CSR Nest.

Programul „Heineken pentru Comunităţi" este adresat tuturor organizaţiilor nonguvernamentale, precum şi instituţiilor publice din Constanţa. Mai exact, o bibliotecă, un teatru, un centru cultural sunt instituţii eligibile în cadrul programului. Constanţa poate aplica pentru două proiecte, fiecare urmând să primească o finanţare de 50.000 de lei. Cererile de finanţare pot fi completate online începând de astăzi, până pe data de 25 mai (pe site-ul www.heineken-pentru-comunitati.ro), jurizarea urmând să se facă în perioada 26 mai - 4 iunie. Proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe 5 iunie.

Preşedintele CSR Nest, Sergiu Sebesi, a declarat că, în urmă cu o lună, coordonatorii programului „Heineken pentru Comunităţi" au avut o întâlnire cu ONG-urile din Constanţa, pentru a se cunoaşte mai bine şi mai ales pentru a cunoaşte proiectele derulate de acestea. De menţionat este că durata de implementare a unui astfel de proiect este de şase luni, timp în care, ulterior semnării contractului, are loc şi o vizită de monitorizare. Câştigătorii proiectelor nu sunt nevoiţi să aibă o contribuţie financiară. Se impune însă o contribuţie în natură, de genul unor ore de voluntariat, în cadrul proiectului.

În contextul evenimentului de ieri, au fost amintite proiectele care au ieşit câştigătoare anul trecut la Constanţa: este vorba despre un proiect în domeniul sănătăţii al Fundaţiei Baylor Marea Neagră şi de un altul al Fundaţiei Fantasio.

„Programul Heineken pentru Comunităţi" face parte din Agenda de Sustenabilitate a companiei Heineken, „Brewing a Better Future".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii