Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută soluții pentru a aduce acasă milioanele de români ce locuiesc în afara granițelor țării

ro

19 May, 2022 15:17 1181 Marime text
foto: unsplash/ Rodrigo Kugnharski

Cel puţin 8 milioane de români se află în afara graniţelor ţării şi se vor găsi soluţii pentru a aduce o parte dintre aceştia în România, a declarat joi secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu.
 

„Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe.

Cu siguranţă avem cel puţin 8 milioane. Avem 500.000 de români doar în Franţa, mai mult decât declară statul francez astăzi - 106.000 de români, în cifrele oficiale.

Avem câteva ţări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 - 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi", a menţionat Florin Cârciu.


Totodată, el a afirmat că Guvernul României are în vedere sprijinirea românilor din afara graniţelor şi din interiorul graniţelor, căutându-se măsuri prin care „să îi convingă” să se întoarcă acasă pentru a lucra în România. 
 

„Vom găsi soluţii prin echivalarea salariilor sau apropiere de salariile din afara graniţelor, acolo unde se regăsesc astăzi", a mai spus secretarul de stat, referindu-se mai ales la lucrătorii din construcţii şi agricultură.


Secretarul de stat a subliniat că au loc „discuţii deschise pe toate zonele, în agricultură şi construcţii".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii