Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:34 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se amână oprirea controlată a Unității 1 CNE Cernavodă

ro

16 Jan, 2021 12:23 1109 Marime text

 
  • Nuclearelectrica anunță amânarea opririi controlate a Unității 1 CNE Cernavodă.

SN Nuclearelectrica SA transmite că oprirea controlată a Uniății 1 CNE Cernavodă, anunțată prin comunicat de presă în data de 12 ianuarie 2021, va fi amânată pentru o dată ulterioară.

Amânarea opririi controlate a Unității 1 are ca scop asigurarea producției de energie electrică necesară Sistemului Energetic Național în această perioadă în care temperaturileîn țară vor fi deosebit de scăzute.

Amânarea opririi controlate, planificată inițial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, nu impactează în niciun fel funcționarea normală a Unității 1, securitatea nucleară, personalul sau populația. De asemenea, au fost luate măsuri compensatorii ce asigură funcționarea Unității 1 CNE Cernavodă la parametri normali, până la efectuarea lucrărilor de reparație a circuitului tehnologic clasic/secundar ce urmau a fi derulateîn timpul opririi controlate din acest sfârșit de săptămână.

SNN va comunica data la care se va opri controlat Unitatea 1 în vederea derulării lucrărilor anterior menționate, se arată în comunicatul oficial al Nuclearelectrica.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii