Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:45 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale- 124 de ani de existență! Eveniment organizat fără public (galerie foto)

ro

10 Oct, 2021 15:25 922 Marime text
  • Actuala Școală Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-a remarcat în peisajul educațional din România prin unicitate, consecvență, precum și prin calitatea actului educațional oferit tehnicienilor militari de la bordul navelor de luptă.
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a sărbătorit vineri, 8 octombrie, 124 de ani de la semnarea Înaltului Decret regal nr. 3110, prin care lua ființă Școala de submecanici și submaeștri de marină, precursoarea instituției de astăzi.

Aniversarea învățământului tehnic militar postliceal de marină s-a desfășurat, în cadru restrâns, pe platoul din incinta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Întregul eveniment a fost organizat fără public, în conformitate cu prevederile sanitare în vigoare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Fondată la 8 octombrie 1897, ca urmare a semnării de către Regele Carol I a Înaltului Decret nr. 3110 prin care era aprobat Regulamentul de funcţionare al Şcolii de submecanici şi submaeştri de marină, actuala Școală Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-a remarcat în peisajul educațional din România prin unicitate, consecvență, precum și prin calitatea actului educațional oferit tehnicienilor militari de la bordul navelor de luptă.

În decursul existenței sale, instituția, care a funcționat mai întâi la Galați, apoi la Constanța, a dat marinei militare, dar și civile, aproximativ 9.000 de tehnicieni cu o pregătire profesională remarcabilă.

Sursa text/foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro (Cristina Sîmbeteanu, Ionuț Felea) 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii