Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO din România. Când are loc evenimentul

ro

16 Jun, 2022 20:22 1019 Marime text
Schimbarea comenzii Grupului de luptă al NATO din România Ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO (BGFP) dislocat în România, va avea loc sâmbătă, 18 iunie, de la ora 10.00, la Centrul Național de Instruire Întrunită „GETICA” din Cincu, județul Brașov.

Colonelul francez Vincent Minguet, comandantul Batalionului 27 Vânători de Munte dislocat în România la data de 1 martie 2022 ca parte a BGFP, va preda comanda grupului de luptă colonelului francez Chistophe Degand, comandantul Regimentului 8 Parașutiști de Infanterie Marină.

Ceremonia va avea loc în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), general-maior Iulian Berdilă și a comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (MND-SE), general de brigadă Dorin Toma, și marchează, totodată, schimbarea actualei denumiri a Grupului de Luptă al NATO din Battle Group Forward Presence – BGFP, în Collective Defence Battle Group – CDBG.




 Despre Grupul de Luptă al NATO din România
 
 
Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a conflictului militar declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance („Spearhead”) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, CDBG pe teritoriul național, integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos. Forțele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde vor executa misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.
            .
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii