Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul din Portul Constanţa, poveste fără sfârşit Operatorii şi sindicaliştii, dispuşi să discute doar cu o nouă conducere a APMC

ro

18 Mar, 2015 00:00 2121 Marime text
Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor a organizat, ieri, o întâlnire la care au fost invitaţi operatorii şi sindicaliştii portuari (Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar“ şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare), conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), precum şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au lipsit însă de la eveniment, iar în acest sens menţionăm că este pentru a doua oară când această comisie din Camera Deputaţilor se reuneşte pe fondul scandalului din Portul Constanţa fără ca ministerul de resort să îşi desemneze reprezentanţi care să ia parte la şedinţă.

Din partea CN APMC, în reuniunea comisiei de ieri au fost prezenţi directorul general Valeriu Ionescu şi directorul general adjunct Decebal Şerban. Se pare însă că şedinţa nu a condus nicăieri, căci divergenţele de opinie dintre operatorii şi sindicaliştii portuari şi conducerea Portului Constanţa pe marginea Master Plan-ului nu pot fi şterse. Astfel, potrivit declaraţiilor lui Mircea Burlacu, liderul FNSP, „operatorii şi sindicaliştii sunt deschişi la orice soluţie privind strategia de dezvoltare a portului, dar doar cu o altă echipă în fruntea companiei“.

În altă ordine de idei, Burlacu susţine că protestele derulate, în fiecare dimineaţă, în faţa sediului CN APMC la adresa conducerii Portului Constanţa vor continua până când echipa care asigură acum conducerea companiei va fi demisă. De altfel, Burlacu a reiterat că nici „Operatorul Portuar“, nici FNSP nu mai recunosc nici conducerea portului, nici Consiliul de Administraţie al instituţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii