Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scafandrii din țară se antrenează la Constanța! (FOTO)

ro

04 Apr, 2023 10:25 1224 Marime text


15 scafandri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din București-Ilfov, Mureș, Iași, Cluj și Călărași au început, astăzi, stagiul de antrenament executat la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție (CASI) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța. Stagiul de pregătire durează două săptămâni.

Anual, în perioada aprilie-septembrie 2023, scafandrii de intervenție din 34 județe execută stagiile de antrenament la Constanța. Acestea includ și scufundări la adâncimi de până la 30 metri, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, cu echipament specific sezonului rece și celui cald., transmite ISU Constanța. 

În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum cele care ţin de modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrilor.

Scopul, pe lângă cel de antrenament, este și efectuarea numărului minim de ore de scufundare în vederea menținerii clasei și categoriei de scufundare., informează sursa citată anterior. 


foto: ISU Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii