Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Barter Trading SRL Ce spun indicatorii economici despre o societate intrată în insolvență

ro

27 Nov, 2014 00:00 2409 Marime text
Indicatorii financiari ai oricărei firme anunță „viitorul” unei afaceri. Tot astfel s-a întâmplat și în cazul societății Barter Trading SRL, care figurează cu sediul social în localitatea Agigea şi care, de curând, a intrat în insolvență. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea a avut doi asociați persoane fizice, respectiv Cristina Zamfira Suliman, care avea și calitatea de administrator al firmei, și Arslan Gonul, născut în anul 1970, în Turcia.
Potrivit datelor de pe www.vrajitorul.eu, la finalul anului 2013, societatea avea un capital social subscris și vărsat de 240.000 de lei, o cifră de afaceri de 152.949.773 de lei, profitul net de 1.204.697 de lei și 99 de salariați. Societatea avea ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat“.
 
Aceeași sursă a stabilit, la evaluarea generală a indicatorilor financiari, că societatea are un rating scăzut. „Compania se află într-o situație financiară precară. Nivelul profitabilității operaționale, precum și indicatorii de solvabilitate nu pot garanta o evoluție total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpină dificultăți în achitarea obligațiilor de plată față de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluției acestei companii“, se arată pe www.vrajitorul.eu.
Marja profitului net (firmă volatilă) este ridicată, având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate.
Evoluția cifrei de afaceri (firmă instabilă) este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reușește să urmeze tendința de dezvoltare a segmentului din care face parte.
Randamentul activelor (rentabilitate scăzută) este foarte scăzut comparativ cu cel al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare.
Randamentul capitalurilor (randament mare) este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare și fructifică excelent capitalul existent.
Nivelul datoriilor (risc financiar ridicat) în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse și acest aspect poate afecta menținerea echilibrului financiar.
Perioada de încasare clienți (timp lung de încasare a facturilor) - firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanțelor creează lipsă de lichidități și dezechilibru financiar.

Cotidianul ZIUA de Constanța a mai publicat și în alte ediții articole referitoare la situația financiară a SC Barter Trading SRL.

Barter Trading România SRL, în insolvenţă
Printre creditori, o întreprindere familială, persoane fizice şi câteva societăţi

 
Barter Trading România SRL, acuzată de înşelăciune şi abuz de încredere
Zamfira Cristina Suliman - „Suntem în reorganizare. Avem un plan de rezolvat şi ne vom reveni“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii