Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sărbători în siguranță”. Activități informativ-preventive desfășurate de polițiștii din Constanța

ro

01 Dec, 2023 17:33 773 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • În perioada sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța desfășoară activități informativ-preventive, în cadrul Campaniei Naționale „Sărbători în Siguranță”, ce are drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și prevenirea și combaterea infracțiunilor  specifice sărbătorilor de iarnă.
 
În perioada sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța desfășoară activități informativ-preventive, în cadrul Campaniei Naționale „Sărbători în Siguranță”, ce are drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și prevenirea și combaterea infracțiunilor  specifice sărbătorilor de iarnă, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Campania a debutat la data de 1 decembrie 2023, când polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au aflat în mijlocul cetățenilor participanți la manifestările publice organizate, cu ocazia Zilei Naționale a României, în municipiul Constanța, orașul Murfatlar și comuna Cumpăna.
 
Activitățile preventive desfășurate au avut drept scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, cu precădere a infracțiunilor de furt din buzunare, genți, poșete, dar și a tâlhăriilor.
 
Pentru a evita să deveniți victime ale unor astfel de infracțiuni, atunci când vă aflați în locuri publice sau în spații aglomerate, polițiștii vă recomandă:
 
• Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate!
 
• Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi de o persoană, deplasaţi-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) şi cereți ajutorul unui polițist!
 
• Nu purtați la vedere obiecte de valoare!
 
• Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau pe care le cunoașteți ocazional, nu le spuneți acestora despre bunurile de valoare pe care le aveţi la dumneavoastră sau la domiciliu!
 
• Evitaţi să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani!
 

„Vă dorim sărbători în siguranță!”, a încheiat sursa citată.

 

 Citește și:
Bărbat din Constanța reținut pentru furt. Iată ce a furat acesta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii